Kalevan Kisat on monen suomalaisurheilijan kauden tärkein kilpailu

Paavo Nurmi Gamesin järjestävän PN Turku Oy:n toimitusjohtaja Jari Salonen ja Kalevan Kisojen pääsihteeri Veera Sahlberg ovat tehneet kaikkensa, jotta urheileminen ja urheilun seuraaminen olisi Turun superviikolla mahdollisimman turvallista.

YLEISURHEILU. Suomalaisen yleisurheilukesän kolme suurinta tapahtumaa ovat jo tutusti Paavo Nurmi Games, Kalevan Kisat ja Suomi–Ruotsi-maaottelu. Maaottelun kohtalo on tätä kirjoittaessa vielä epävarma, vaikka suunnitelmissa onkin tapahtuman järjestäminen Tampereella syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Varmaa kuitenkin on, että Turussa järjestetään Paavo Nurmi Gamesin lisäksi Kalevan Kisat, joka onkin monen suomalaisen yleisurheilijan kauden päätavoite koronan aiheuttamien kisakalenterimuutosten johdosta.

Muutoksitta ei Suomen mestaruuskilpailujakaan järjestetä. Turun ”superviikollahan” pidettiin tiistaina 11. elokuuta Paavo Nurmi Games tiukkojen turvajärjestelyjen värittämänä, ja samoja turvallisuusperiaatteita noudatetaan myös torstaista sunnuntaihin kisattavissa Kalevan kisoissa.

– Kalevan Kisojen valmistelu on ollut vähintäänkin mielenkiintoista. Vain kerran, vuonna 1941, on Kalevan Kisat jäänyt pitämättä. Onneksi meillä Turussa on kokemusta Paavo Nurmi Games -organisaatiossa, ja Paavon kisojen turvajärjestelyt palvelevat tietenkin myös Kalevan Kisojen järjestämistä, kertoo Kalevan Kisojen pääsihteeri Veera Sahlberg.

Puolet stadionin yleisökapasiteetista käytössä

Turvajärjestelyihin kuuluvat muun muassa urheilijoiden erityiset kuljetusjärjestelyt, rajoitettu kohtaaminen muun muassa yleisön ja lehdistön kanssa sekä rajoitettu yleisömäärä. Paavo Nurmi -stadionille otetaan noin puolet normaalista yleisömäärästä, eli noin 6 500 katsojaa.

– On syytä mainita, että kisoihin ei myydä lippuja enää portilta lainkaan. Kaikki liput pitää ostaa ennakkoon. Jos ennakkoon ostettua lippua ei ole, ainoa mahdollisuus päästä stadionille on ostaa lippu Ticketmasterin palvelusta mobiililaitteeseen.

Kalevan Kisat järjestetään nyt 13:nnen kerran Turussa.

– Turkulaisseurat Turun Urheiluliitto, Turun Weikot ja TuTo pääsevät näyttämään yhteistyön voiman. Vaikka järjestämmekin kisat poikkeusjärjestelyin, urheilun kannalta kaikki näyttää erittäin hyvältä. Urheilijat ovat hyvässä kunnossa ja suurin osa on tähdännyt kuntohuippuaan juuri tälle viikolle. Uskon, että kisoissa nähdäänkin tukku uusia ennätyksiä, hehkuttaa Sahlberg.