Järjetön ylinopeus Raisiossa, Naantalissa mies kärysi ratista 16:nnen kerran vuoden sisällä

Poliisi tutkii Paimion moottoritiellä tapahtunutta kuolemaan johtanutta onnettomuutta ja sitä edeltäneitä tapahtumia. Kuva: Seutusanomien kuva-arkisto.

Poliisipartio mittasi tiistai-iltana järjettömän ylinopeuden Raisiossa valtatie 8:lla. Tapahtumapaikalla oli 100 km/h nopeusrajoitus ja henkilöauton nopeudeksi mitattiin 198 km/h. Ajoneuvon kuljettajana toiminut vuonna 1973 syntynyt mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Keskiviikkona puolenyön jälkeen poliisipartio pysäytti henkilöauton tarkastukseen Naantalissa Armonlaaksontiellä. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 1975 syntynyt mies, jolle suoritettu puhalluskoe oli nolla promillea. Huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Kyseinen rattijuopumus oli 16:s kerta vuoden sisällä ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta oli 23:s kerta vuoden sisällä. Ajoneuvosta löytyi myös pieni määrä amfetamiinia.

Keskiviikkona kello 3 aikaan aamuyöstä poliisipartiota vastaan tuli Turussa Aninkaistenkadulla henkilöauto ylinopeudella. Tapahtumapaikalla on nopeusrajoitus 50 km/h ja ajoneuvolle mitattiin nopeudeksi 96 km/h. Ajoneuvoa kuljetti vuonna 1999 syntynyt mies, jolle suoritettu puhallus oli 0,72 promillea. Mies oli lisäksi ajokiellossa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.