Mikko Seppälästä Paimion Hakan uusi toiminnanjohtaja

Mikko Seppälä on toiminut aiemmin jalkapallon parissa niin pelaajan, valmentajan, tuomarin kuin selostajankin roolissa. Hänet on myös palkittu Palloliiton hopeisella ansiomerkillä vuonna 2014.

PAIMIO. Urheiluseura Paimion Hakan uudeksi toiminnanjohtajaksi on valittu Mikko Seppälä. Työn toimenkuvaan kuuluu muun muassa vastuu joukkueiden, ilmoittautumisten ja vuorojen toimivuudesta. Hakan puheenjohtaja Tuomas Hyssälä kertoo, että hakijoita oli kymmenkunta, mutta Seppälä nousi esiin muutaman eri seikan ansiosta.

– Hänellä on tuoreita ajatuksia Hakan suhteen, ja seura on hänelle tuttu pitkältä ajalta. Paikallisuus on tärkeää, ja se vaikutti myös valintaan, Hyssälä sanoo.

Uusi toiminnanjohtaja aloitti työssään 1. kesäkuuta. Hakasta Seppälällä on muistoja jo vuosien takaa.

– Olen todella innoissani tästä uudesta mahdollisuudesta. Paimion Haka on minulle hyvin tuttu seura, sillä olenhan tuominnut heidän otteluitaan jo 1990-luvun puolivälissä, hän kertoo.

Seppälä lähtee nöyrällä asenteella uuteen pestiinsä.

– Yhdellekään toiminnanjohtajalle ei ole urheilussa tarvetta ilman seuraa, pelaajia ja ennen kaikkea joukkueiden vapaaehtoisia taustahenkilöitä. Hakalaisuus on aina näyttänyt ulospäin hyvin vahvalta identiteetiltä ja sitä täytyy vaalia.

Kokemusta monesta eri roolista

Seppälä on syntynyt Turussa ja kasvanut Piikkiössä. Häntä voisi kuvailla urheilun monitoimimieheksi: kokemusta on itse pelikentältä valmennukseen, tuomarointiin ja selostamiseen. Sen lisäksi Seppälä on aloittanut monia harrasteturnauksia ja striimannut monien eri lajien otteluita yrityksensä MNR:n kautta. Hänet on myös palkittu jalkapallokulttuurin edistämisestä sekä Suomen Palloliiton Turun piirin Respect-maininnalla että Veikkausliigan Respect-palkinnolla.

Urheilun lisäksi Seppälä on toiminut erityisopettajana.

– Uskon taustani pedagogina auttavan minua arkisissa asioissa. PaiHa on hyvin hoidettu seura, ja on mielenkiintoista päästä luomaan yhdessä jotain uutta, unohtamatta jo iskostuneita hyviä tapoja.

Takaisin treenien pariin

Paimion Hakan toiminta käynnistyy jälleen koronaviruksen aiheuttaman seisahduksen jälkeen. Hyssälän mukaan Palloliitto sallii jälleen lajinomaiset harjoitukset ja ottelutapahtumat.

– Liiton mukaan joukkueet voivat myös perua osallistumisensa kaudelle. Noin puolet jalkapallojoukkueista on näin tehnyt, sillä vierasottelut olisi vaikea järjestää kimppakyytien takia. Harjoitukset kuitenkin alkavat kesäkuun alusta.

Seura aktivoi myös leiritoimintaansa, mutta leirien ajankohdat eivät ole vielä selvillä. Hakan täytyy myös miettiä leirien järjestelyitä uudelleen, sillä yöpymistä vaativia leirejä ei tänä vuonna voida järjestää koronaviruksen takia.

Liisa Kallio