Voice of Finlandista tuttu Anamaria Rusi osana uuden musiikkiviihdeohjelman tuomaristoa

Anamaria Rusi aloitti laulamisen lapsena nähtyään Whitney Houstonin Bodyguard-elokuvassa.

Uudessa All Together Now Suomi -musiikkiviihdeohjelmassa nähdään paikallista väriä, kun naantalilainen Anamaria Rusi on mukana ohjelman satapäisessä tuomaristossa. Tv-ohjelman lisäksi Rusi työstää tällä hetkellä omaa musiikkia ja keikkailee aktiivisesti.

NAANTALI. Huhtikuussa alkavan musiikkiviihdeohjelman All Together Now Suomen ensimmäisen kauden jaksot on jo pistetty pakettiin. Voice of Finlandissa vuonna 2018 kilpaillut Anamaria Rusi on erittäin iloinen siitä, että pääsi mukaan uuden ohjelman tuomaristoon. Alun perin hänet kutsuttiin mukaan kilpailijana.

Minulla on kuitenkin jo kokemusta musiikin parissa. Olisi toki ollut hienoa olla lavalla, mutta halusin enemmän. Olin kuitenkin ollut jo Voicessa. Tuomaristossa oleminen oli hieno kokemus, Rusi kertoo.

All Together Now Suomi -ohjelmassa kilpailijat esiintyvät satapäiselle tuomaristolle, johon kuuluu musiikkialan ammattilaisia. Mukana on muun muassa laulajia, tuottajia, räppäreitä ja säveltäjiä.

Kaikki tuomariston jäsenet ovat erilaisia, ja meillä oli todella hauskaa. Oli myös hienoa tavata alan isoja nimiä kuten Laura Voutilainen ja Pete Parkkonen. Tv-ohjelmana All Together Now Suomi on erittäin viihdyttävä, sillä siinä on draamaa ja tunteellisia hetkiä.

Rakas Naantali

All Together Now Suomen kahden kuukauden jaksot kuvattiin alle kahdessa viikossa Vantaalla. Kuvausten lisäksi Rusi teki samaan aikaan omia keikkoja.

Päivät olivat pitkiä, mutta olen artistina tottunut siihen. Matkaa oli myös, kun kuljin Naantalista pääkaupunkiseudulle.

Kaksi vuotta Naantalissa asunut Rusi ei vaihtaisi nykyistä asuinpaikkaansa mihinkään. Hänen mukaansa eloisa kesäaika saa hyvää vastapainoa talvella, kun kaupunki on hiljainen. Yksi hänen suosikkipaikoistaan Naantalissa on vanhakaupunki.

Vanhan kaupungin tuoksu muistuttaa minua lapsuudestani ja isovanhemmistani. Tykkään myös vanhemmasta tyylistä, ja sanonkin aina, että olen syntynyt väärällä aikakaudella. On myös hienoa, kun ihmiset asuvat lähekkäin ja tervehtivät toisiaan. Naantali on sieluni kaupunki, Rusi hehkuttaa.

Kuulluksi tuleminen tärkeintä

Tällä hetkellä Rusi työstää omaa musiikkiaan. Suunnitelmiin kuuluu esimerkiksi suomenkielisen biisin julkaisu tulevaisuudessa. Musiikin työstämisen lisäksi Rusi keikkailee paljon.

Maaliskuussa teen risteilykeikkoja dragartisti Divetin kanssa. Niillä keikoilla esitän covereita. Siitä tulee hienoa, koska rakastan esiintymistä. Toukokuussa minulla on keikkoja Alanyassa Turkissa, Rusi kertoo.

Tavoitteikseen Rusi listaa yksinkertaisesti kuulluksi tulemisen. Hänelle on tärkeää tehdä omaa musiikkia, jossa on sanoma.

Kyse ei ole vain laulamisesta, vaan viestin lähettämisestä. Haluan ihmisten kykenevän samaistumaan musiikkiini. Sen lisäksi olisi hienoa saada biisit radiosoittoon ja osallistua myös muihin tv-ohjelmiin.

Liisa Kallio