Varsinais-Suomessa kolmas koronavirustartunta – kaikki kolme ovat matkustaneet Italiassa

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu tiistaina 10. maaliskuuta uusi varmistettu koronavirustapaus (COVID-19). Tartunnan saanut on työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Potilaan oireet ovat olleet tyypillisiä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä. Neljä tunnistettua lähikontaktia on jo määrätty karanteeniin ja muita tartunnalle mahdollisesti altistuneita henkilöitä selvitetään parhaillaan.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 64 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu kolme. Maanantaina 9. maaliskuuta varmistettiin edellinen koronavirustapaus. Tartunnan saanut oli työikäinen mies, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Italiasta. Ensimmäinen tapaus varmistettiin sunnuntaina 8. maaliskuuta. Ensimmäinen tartunnan saanut oli työikäinen nainen, joka on vähän aikaa sitten palannut Etelä-Tirolin alueelta Pohjois-Italiasta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.