Varsinais-Suomessa kaksi uutta koronavirustartuntaa – nyt yhteensä viisi varmistettu

Turun yliopistollisessa keskussairaalassa on todettu keskiviikkona 11.3.2020 kaksi uutta varmistettua koronavirustapausta (COVID-19).

Toinen tartunnan saaneista on työikäinen mies, joka on aiemmin todetun koronavirustapauksen karanteenissa oleva lähikontakti. Hänen oireensa ovat lieviä ja hoito jatkuu kotieristyksessä. Tapaukseen ei liity altistuneita.

Toinen tartunnan saaneista on työikäinen nainen, joka on muutamia päiviä sitten saapunut Suomeen Tirolin alueelta Itävallasta. Potilaan oireet ovat olleet lieviä ylähengitystieinfektion oireita. Potilaan vointi on hyvä ja hän on kotona eristyksessä. Kymmenen lähikontaktia, joista vain osa on Varsinais-Suomesta, on tunnistettu ja heidät määrätään karanteeniin heidän kotikuntansa viranomaisten toimesta.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen hoitamista yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä on tähän mennessä tutkittu 83 epäilytapausta ja näistä koronavirustartuntoja on todettu viisi.

Turussa varaudutaan pandemiaan perumalla tapahtumia

Ikääntyneiden testipäivä 13.3. Lehmusvalkamassa on peruttu varotoimena koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Samasta syystä myös kahdeksassa eri toimipaikassa sunnuntaisin järjestettävä Lasten liikunnan ihmemaa on peruttu toistaiseksi.

Perumisiin ei liity tartuntaepäilyjä, vaan kyseessä on yleisötilaisuuksien vähentäminen varotoimena.