Taivassalon uusi peruspalvelujohtaja sotealan näköalapaikalla

Margit Rajahalmeella on kokemusta niin perustyöstä kuin johtamisesta.

Margit Rajahalmeen mukaan peruspalvelujohtajan työssä yhdistyy monta hyvää asiaa: kiinnostava työtehtävä, josta hänellä on jo kokemusta ja työpaikka tutussa merenrantakunnassa.

TAIVASSALO. Tammikuun 13. päivänä peruspalvelujohtajana Taivassalossa aloittaneen Margit Rajahalmeen ensimmäiset työkuukaudet ovat kuluneet perehdytyksen, palaverien ja asiakkaisiin ja muihin kunnan työtekijöihin tutustumisen merkeissä. Hän kertoo tykästyneensä uuteen työpaikkaansa.

– Monta asiaa on jo sovittu ja uusia asioita viedään eteenpäin. Tehokkaalla tsempillä tehdään töitä. Olen myös tykästynyt Taivassaloon, sillä täällä on kivat kuntalaiset ja täällä viihtyy, hän sanoo.

Rajahalme on alunperin kotoisin Rovaniemeltä, mutta hän on asunut Etelä-Suomessa jo seitsemän vuotta. Taivassalo oli jo tuttu kunta ennen työpaikan saamista, sillä Rajahalme on matkustanut paljon kotimaassa ja kiertänyt saaristoa. Taivassalon peruspalvelujohtajaksi hän siirtyi Raision aikuissosiaalityöstä. Kokemusta sosiaalialasta ja kuntatyöstä Rajahalmeella on kertynyt paljon.

– Olen työskennellyt aiemmin lastenhoitajana, sairaalassa, lapsi- ja nuorisokodissa sekä päivähoidossa ja erityisavustajana. Valmistuin sittemmin sosiaalityöntekijäksi, ja olen tehnyt sekä sosiaalityöntekijän että sosiaalijohtajan työtä. Etelään tullessani työskentelin Ypäjällä perusturvajohtajana, minkä jälkeen olen ollut Forssassa perhepalvelujen palvelualuejohtajana ja Sos-lapsikylän Länsi-Suomen aluejohtajana ja saman järjestön sote-asiantuntijana. Sieltä siirryin Raision kautta Taivassaloon, hän kertaa työhistoriaansa.

Rajahalme nostaa valttikortikseen kokemuksensa perustyöstä.

– On hyvä juttu, että on kokemusta sairaalasta ja nuorisokodista. Silloin tietää, millaista perustyö on. Olen ollut myös aiemmin pienillä paikkakunnilla töissä kuten Ypäjän ja Pelkosenniemen kunnissa, hän kertoo.

Sosiaalialalla eletään Rajahalmeen mukaan isojen muutosten aikaa. Hänen työnsä sisältääkin paljon suunnittelu- ja kehitystyötä.

– Esimerkiksi soteuudistuksen lopputulemaa ei tiedetä, ja tämä tehtävä tarjoaa näköalapaikan tuleviin muutoksiin ja tapahtumiin. On paljon asioiden kehittämistä ja eteenpäin viemistä haasteita unohtamatta. Ne kiinnostavat paljon kuten myös seutukunnallinen ja alueellinen yhteistyö. Palvelujen kehittäminen kuntalaisten näkökulmasta on myös tärkeää.

Hän nostaa esiin muutaman eri hankkeen, jotka tekevät tuloaan.

– Maakunnallisesti digitalisaatio-hanke on iso muutos. Se on tällä hetkellä suunnitteluvaiheessa, ja rahoitukset on luvassa. Kantaan liittyminen on myös yksi hanke, joka tuo muutoksia, sillä sosiaalipalvelut liitetään myös sinne. Se tapahtuu lähivuosien aikana. Teemme tiivistä yhteistyötä palveluihin liittyen Vakka- ja Varsinais-Suomen sosiaalijohtajien kanssa ja viemme hankkeita eteenpäin.

Rajahalme asuu tällä hetkellä Turussa, mutta siihen on mahdollisesti tulossa muutos.

– Suunnittelen muuttoa Taivassaloon tämän vuoden aikana. Työmatka Turusta ei ole pitkä, mutta viihdyn täällä merenrantakunnassa hyvin. Ympäristö on minulle tärkeä, ja upea luonto on yksi Taivassalon parhaista puolista.

Liisa Kallio