Reilu Fiilis -tapahtuma siirtyi, mutta lahjoituksia voi yhä tehdä

Viime vuonna Reilu Fiilis -tapahtumassa kerättiin yli 12 tuhatta euroa vähävaraisten raisiolaisten perheiden lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Helatorstaiksi suunnitellussa tapahtumassa kerätään varoja vähävaraisten raisiolaisten perheiden lasten ja nuorten harrastusten tueksi. Koronaviruksen takia hyväntekeväisyystapahtuma siirtyy kuitenkin myöhempään ajankohtaan. Tapahtuman järjestää Raision Fysioterapia.

RAISIO. Vuonna 2018 ensimmäisen kerran järjestetty Reilu Fiilis -hyväntekeväisyystapahtuma siirtyy todennäköisesti loppuvuoteen koronaviruksen aiheuttamien toimenpiteiden vuoksi. Tapahtuman takana olevat Pauliina Luukkala ja Jari Salonen Raision Fysioterapiasta toivovat tapahtuman järjestyvän kuitenkin vielä tänä vuonna.

Jos vain tilanne antaa myöden, niin mahdollisesti syksyllä voidaan käynnistää tapahtuma uudelleen ja järjestää se sitten marras- tai joulukuussa. Tilanne on kuitenkin hyvä, sillä saimme pääsponsorien avulla kerättyä jo lähes 7000 euroa, joka on sama summa kuin ensimmäisenä vuotena, Luukkala kertoo.

Tapahtuman pääsponsorit ovat Sähkö-Insto, K-Rauta Kuninkoja, Kauppakeskus Mylly ja Asuntokauppa Ari Leinonen. Lahjoituksia tuli myös EasyFit Raisiolta, Kauhax Oy:lta, LKV Tuomisilta ja Rakennusliike Tikakoskelta. Luukkalan mukaan kyseisellä summalla voidaan auttaa noin 25 lasta ja kattaa muun muassa kesäleirejä ja syksyn kausimaksuja. Viime vuonna kerättyjä varoja on myös vielä jäljellä.

Koronavirus on jo vaikuttanut suuresti talouteen, ja tulevien kuukausien aikana tilanteen ennustetaan huonontuvan entisestään. Elämän palautuessa normaaliksi perheet tarvitsevatkin mahdollisesti tukea enemmän kuin koskaan. Vaikka Reilu Fiilis -tapahtuma siirtyi myöhempään ajankohtaan, lahjoituksia voi silti tehdä edelleen.

– Voi tulla lomautuksia ja irtisanomisia, jolloin tarvitaan paljon tukea lasten harrastustoiminnan jatkamiseksi. Esimerkiksi 300 euron kausimaksu voi olla perheelle aivan mahdoton siinä tilanteessa. Silloin tapahtuman kautta kerätyt varat ovat ensisijaisen tärkeitä, Salonen sanoo.

Tukea haetaan Hope – Yhdessä ja yhteisesti -järjestön kautta. Haku tapahtuu anonyymisti, ja tukea voi hakea harrastuksesta riippumatta. Hakijan pitää kuitenkin olla raisiolainen tai harrastaa Raisiossa saadakseen Reilu Fiilis -tapahtuman kautta kerättyjä tukivaroja.

– Meidän kautta kerätyt varat menevät lyhentämättöminä harrastustoiminnan tukemiseen. Tuki myös maksetaan harrastusta järjestävän tahon tilille laskua vastaan, joten varat käytetään varmasti siihen, mitä varten ne on kerättykin, Luukkala kertoo.

Voit osallistua Reilu Fiilis -varainkeruutapahtumaan lahjoittamalla

Saajan nimi: Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry
Saajan tilinumero: FI19 5630 0020 3003 12
Viitenumero: 2710

Liisa Kallio