Hantlan kesässä Beethovenia ja maisemamaalauksia

Kuva: Sami Luttinen, Beethoven konserttijulisteessa.

PYHÄRANRA. Suomessa on viikon sisään peruttu lukematon määrä kulttuuritapahtumia koronavirustilanteen vuoksi. Pyhärannassa Hannulan konsertti- ja taideyhdistys Hantlan tapahtumat on kuitenkin suunniteltu vasta kesäksi, jolloin korona on toivon mukaan jo selätetty.

8. elokuuta on luvassa kesäkonsertti: BTHVN 250 – Oi Pyhä Beethoven! Konsertissa juhlitaan Ludwig van Beethovenia, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 250 vuotta. Hantla on onnistunut kiinnittämään konserttiin kansainvälisesti arvostetun musiikkipariskunnan Ranskan Montpellieristä: sellotaiteilija Pia Segerstamin ja pianotaiteilija–säveltäjä Christophe Sirodeaun. Yhdessä he esittävät Beethovenin sellosonaatin nro 5, D -duuri. Sirodeau urakoi tämän lisäksi pianosonaatti nro. 17:n (”Myrsky”) parissa.

Konsertissa kuullaan myös Beethovenin lauluja, joita Sirodeaun säestyksellä esittävät mezzosopraanot Essi Luttinen ja Laura Nykänen sekä basso Sami Luttinen.

Hannulan navettagalleriassa on esillä erityisesti suositusta Sika-hahmostaan tunnetun kuvittaja-graafikko Julia Vuoren töitä. Suuligalleriaan ripustetaan oopperalaulaja Sami Luttisen piirustuksia ja maalauksia, Rauno Luttisen ”maisema- ja naamatauluja” sekä Reilan koululaisten maisemamaaluksia.

Hannulan taiteilijat ahkeroivat myös maailmalla. Sami Luttinen on myös mukana Düsseldorfin Deutsche Oper am Rheinin kevään aikana julkaistavalla Wagnerin Ringin kokonaislevytyksellä, jolla hän tulkitsee Jumalten tuhon Hagenin roolin. Sami Luttista kuullaan 20. elokuuta Espoon Urkuyö ja aaria -festivaalin konsertissa, jossa hän esiintyy pianotaiteilija Tuula Hällströmin kanssa.

Laura Nykäsen kevät kuluu uusien haasteiden parissa, sillä hänet on valittu läntisessä Saksassa toimivan laulustudio Stimmengewandtin opettajatiimiin. Studion toimipisteet sijaitsevat Kölnisssä ja Ala-Rheinin Gochissa.

Essi Luttinen laulaa Ilmajoen Musiikkijuhlilla 4.–14. kesäkuuta esitettävässä Hiljaiset perivät maan -oopperassa Lotta Svärd -järjestöön ja Isänmaalliseen Kansanliikkeeseen keskeisesti vaikuttaneen Hilja Riipisen voimakkaan naisroolin.

Rauno Luttisella on kuluvan kevään ajan taidenäyttely Saksassa Kreistadt Mettmannin raatihuoneella aiheina Düsseldorfin ja Neanderthalin seudun maisemat ja Mettmannin kaupunkikuvat. Ensi joulukuussa hän ripustaa näyttelyn Rauman Kirjastoon.