Raision Pancho Villan uudet yrittäjät uudistavat ravintolaa

Kimmo ja Pia Viitaharju halusivat vaihtaa alaa ja työskennellä yhdessä. Nyt he pyörittävät Raisiossa Pancho Villa -ravintolaa.

RAISIO. Meksikolaisravintola Pancho Villa Raisiontorilla sai uudet yrittäjät 1. joulukuuta. Ennen Pancho Villa -ketjun omistuksessa ollutta ravintolaa pyörittävät nyt raisiolaiset Kimmo ja Pia Viitaharju. Ensimmäisten kuukausien aikana yrittäjät ovat suunnitelleet ravintolan toimintaan muutoksia, jotka alkavat näkyä asiakkaille maaliskuun aikana.

– Yksi tärkeä muutos on lounaan uudistuminen. Tulossa on muun muassa lihapullia ja Meksikon pikalounas. Tavoitteena on tuoda lounaslistaan nopeasti valmistuvia ruokia, sillä monella on vain se puoli tuntia aikaa käydä lounaalla, yrittäjät kertovat.

Salin puolella yrittäjät toivovat saavansa luvan sulkea sivuoven, jolloin sen kohdalle mahtuisi yksi lisäpöytä. Näin kaikki asiakkaat kulkisivat jatkossa pääovesta, eli torin puolelta, johon avataan kevään tullen myös terassi. Lisäksi suunnitelmissa on lisätä pari kahden hengen pöytää, sillä suurin osa asiakkaista tulee kahdestaan. Tavoitteena on saada sisään entistä enemmän asiakkaita, palvelulaadusta tinkimättä.

– Haluamme, että kaikille jää käynnistä hyvä mieli. Otamme myös asiakkaiden toiveita ja vinkkejä mielellämme vastaan, Viitaharjut sanovat.

Kummallakaan ei ole aiempaa kokemusta ravintola-alalta muuten kuin asiakkaan näkökulmasta.

– Meillä on kummallakin takana pitkä ura vakuutusalalla. Halusimme jatkaa asiakaspalvelun parissa, ja löytää työn, jota voimme tehdä yhdessä, he kertovat.

Nyt heillä on tavoitteena tehdä ravintolassa yrittämiseen liittyvien töiden lisäksi kaikkensa sen eteen että kokit ja tarjoilijat pystyvät keskittymään omiin töihinsä.

– Ravintolassa on paljon työtä, joka ei näy asiakkaille. Ainoa asia, mihin emme osallistu, on keittiö. Sen alueen jätämme suosiolla kokeille. Huolehdimme juoksevista asioista, jotta meidän osaavat

ammattilaiset pystyvät paremmin keskittymään omiin töihinsä, he kertovat.

Myös työntekijät ovat olleet tyytyväisiä, kun yrittäjät ovat toimineet ravintolan apulaisia sen sijaan, että istuisivat omassa norsunluutornissaan.

– Tämä on kiva ala! Joka päivä opitaan uutta ja päivääkään ei olla kaduttu, pariskunta toteaa.

Asiakkaat ovat ottaneet meidät erittäin hyvin vastaan! Kiitos siitä ja tervetuloa kaikille vanhoille ja uusille asiakkaille herkuttelemaan Raision Pancho Villaan, he toivottavat.

Janica Vilen