Paimion lasten yhteinen kotiintuloaika lyötiin lukkoon

Sauvo seurannee perässä

PAIMIO. Paimion kaupunginhallitus on keskiviikkona 25. maaliskuuta pitämässään kokouksessa päättänyt paimiolaisten lasten ja nuorten kotiintuloaikojen suosituksista. 1.–6.-luokkalaiset ohjeistetaan kotiin sekä arkisin että viikonloppuisin kello 20. Yläkoululaisten kotiintuloaika on arkisin kello 21. Viikonloppuisin 7.–8.-luokkalaisten kotiintuloaika on kello 22 ja 9.-luokkalaisten kello 23. 
Peruskoulunsa päättäneille alaikäisille nuorille suositellaan kotiintuloajaksi arkisin kello 22 ja viikonloppuisin kello 24.

Keskustelun aikana kaupunginhallituksen jäsen Joona Uusitalo ehdotti, että kaupunginhallitus ei anna yleisiä kotiintuloaikasuosituksia, mutta esitys raukesi kannattamattomana.

 Uusitalo jätti asiasta eriävän mielipiteen.

Kaupunginhallitus päätti kotiintuloajoista Paimion ja Sauvon nuorisovaltuustojen yhteisen ehdotuksen pohjalta. Kotiintuloajat oli asetettu tavoitteeksi Paimion kaupungin ja Sauvon kunnan yhteisessä lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelmassa vuosille 2019–2022.

Nuorisovaltuustojen ehdotus suosituksesta kotiintuloajoiksi viedään huhtikuussa Sauvon kunnanhallitukseen. Tavoitteena on, että kotiintuloajat ovat voimassa lukukauden 2020–2021 alkaessa molemmissa kunnissa. Näin tiedottaminen koteihin onnistuu parhaiten muun muassa vanhempainiltojen yhteydessä.

Vapaa-aikatoimen päällikkö Mia Konradsdal kertoo, etteivät uudet kotiintuloajat vaikuta esimerkiksi nuorisotalon toimintaan.

Meillä on ollut perjantaisin nuokkari auki klo 23.30 asti ja jatkossakin varmaan on, kunhan päästään ylipäätään taas avaamaan. Palvelemme sitten viimeiset tunnit vanhempia nuoria. Se on selvä, että 13-vuotiaalla pitää olla eri kotiintuloaika kuin 17-vuotiaalla. Nuokkarilla on jo ennenkin ollut se tilanne, että seiskaluokkalaiset ovat lähteneet kotiin aiemmin, hän kertoo.

Diskoja Tillintuvalla ei ole ollut enää vuosiin ja bändi-illatkin ovat huvenneet. Jokelan koulun rehtori Tarja Vuontela uskoo, että alakoululaiset diskoilevat jatkossakin vanhaan malliin.

Näkisin, että tämä koskee nyt sitä valvomatonta kylillä notkumista. Diskoja voidaan pitää edelleen yhdeksään asti, koska siellä lapset ovat valvotuissa olosuhteissa. Tai jos on jokin harrastus, joka loppuu kahdeksan jälkeen, niin sieltä voi palata kotiin sitten kun se loppuu, Vuontela selventää.

Janica Vilen