Naantalissa liikkeellä hengitystietulehduksia, mutta varsinaisten koronatartuntojen määrä on vähäinen

NAANTALI. Hengitystietulehduksia on Naantalissa kohtalaisesti liikkeellä. Ihmiset sairastavat lieväoireisia hengitystietulehduksia nyt kodeissaan, kuten ohjeena edelleen onkin.

On erittäin vaikeaa arvioida, mikä koronaviruksen esiintyvyyden laajuus on tällä hetkellä Naantalissa.  Kokonaistilanteen ja yhteydenottojen määrien perusteella pystymme kuitenkin arvioimaan, että emme ole vielä epidemian siinä vaiheessa, jossa tartunnat leviävät nopeasti.

Testauskapasiteetin rajallisuuden vuoksi perusterveiden henkilöiden hengitystietulehduksia ei toistaiseksi ole mahdollista tutkia terveyskeskuksessa. Näytteenottokriteerien täyttävien potilaiden koronatutkimukset tehdään TYKSissä. Naantalilaisten laboratoriovarmistettujen koronavirustartuntojen määrä on hyvin vähäinen.

Koronataudin leviämistä pystyy jokainen hidastamaan

Kaikkien naantalilaisten on syytä yhteiseksi eduksi noudattaa huolellisesti yleisiä ohjeita sosiaalisesta etäisyydestä ja hyvästä käsihygieniasta. Koronaviruksen aiheuttama tulehdus on salakavala, koska varsinkin nuorten ihmisten on mahdollista sairastaa ja samalla levittää tautia, vaikka tuntisi itsensä lähes terveeksi. Jokaisen velvollisuus on nyt ottaa huomioon ja noudattaa annettuja ohjeita omassa arkikäyttäytymisessään.

Ihmisiä ohjeistetaan aina sairastamaan kotona, jos oireet ovat lievän hengitystieinfektion kaltaisia (nuhaa, yskää, kurkkukipua, lihassärkyä tai kuumetta) ja yleistila on hyvä.

– Vältä lieväoireisena soittoa terveydenhuollon ammattilaisille, jotta puhelinlinjamme eivät ruuhkaudu, Naantalista pyydetään.

Terveyskeskuksen hengitystietulehdusvastaanotto toimii

Naantalin terveyskeskuksen hengitystietulehdusoireisten vastaanoton sisäänkäynti sijaitsee terveyskeskuksen pysäköintialueen ja Tuulensuunkadun kulmauksessa, Tuulensuunkadun puolella. Ovi on merkitty K-kirjaimella.

– Soitathan aina terveyskeskuksen päivystyksen numeroon 02 436 2760 ennen kuin tulet vastaanotolle. Puhelimessa hoitaja tekee hoidon tarpeen arvioinnin ja kutsuu potilaan tarvittaessa lääkärin vastaanotolle, Naantali tiedottaa.