Laitilassa käynnistettiin YT-menettely

LAITILA. Laitilan kaupunginhallitus kokoontui maanantaina 23.3.2020. Käsittelyssä hallituksella oli vain yksi asia: koronavirustilanteeseen liittyvän yhteistoimintamenettelyn käynnistäminen. YT-menettely katsottiin aiheelliseksi aloittaa koskien tällä hetkellä niitä kaupungin työntekijöitä, jotka eivät pysty koronavirustilanteen vuoksi tekemään perustyötään, eivätkä myöskään voi sitä etätyön muodossa tehdä.

YT-menettelyssä pyritään nyt tekemään mahdolliseksi työntekijöiden määrääminen toisiin tehtäviin poikkeusolosuhteiden ajaksi määräaikaisesti. Etätyöhön pystyvien työntekijöiden osalta esimiehet laativat etätyömääräyksen, jonka nojalla töiden jatkuminen omasta kodista käsin on mahdollista.

Koronavirustilanteen vuoksi tapaamiset ja kokoukset on lähtökohtaisesti Laitilan kaupungissa peruttu, mutta päätöksenteko-elimet kokoontuvat pääasiassa suunnitellun mukaisesti. Kokouksissa huomioidaan suositellut turvavälit ja kokoustiloja on tarpeen vaatiessa vaihdettu isompiin, jotta tilaa riittää turvaväleineen kaikille. Näin oli menetelty myös hallituksen kokouksessa, kun luottamushenkilöt kokoontuivat normaalia väljemmin Laitila-saliin, eivätkä hallituksen huoneena normaalisti käytettyyn kokoushuone Siloon.