Maskun kunta tarjoaa koronan vuoksi apua maskulaisille pienyrityksille

Ekonomi Lauri Hyttinen on Maskun elinvoimapäällikkö.

TALOUS. Koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolosuhteiden johdosta Maskun kunta tarjoaa maskulaisille pienyrityksille käyttöön elinvoimapäällikkö Lauri Hyttisen työpanosta. Elinvoimapäällikköä voi hyödyntää esimerkiksi sijaistamaan niissä tilanteissa, joissa työntekijä on joutunut jäämään kotiin hoitamaan lasta. Ja samalla Lauri Hyttinen pääsee tietysti tutustumaan maskulaisiin yrityksiin, kädet savessa.

Joka tapauksessa tässä pitäisi kiertää yrityksiä ja puhua siitä, miten tilanne on vaikuttanut yritystoimintan. Ajattelin, että tässä saa nyt kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Ihan yhtä hyvin sen keskustelunkin voi käydä töitä tehden sen sijaan, että juteltaisiin kahvikupin ääressä, Hyttinen toteaa.

Lauri Hyttisellä on laaja kokemus erilaisista työtehtävistä, ajokortti mallia C ja hygieniaosaamiskortti. Suhteellisen vaiherikkaan työuransa aikana hän on toiminut muun muassa rakennusalalla, erilaisissa asiakaspalvelutehtävissä, sekä monipuolisesti myynnin- ja markkinoinnin parissa. Mutta jos yritys tarvitsee yksinkertaisesti apukäsiä, tai vaikka vain tuuraajaa lounastauon ajaksi, niin kannattaa ottaa yhteyttä numeroon 044 7388 338.

Esimerkiksi torstaina 19. päivä on peruuntuneen kokopäivän tapahtuman takia kalenterissa tyhjää, muuten sovitellaan aikataulut yhdessä, Hyttinen sanoo.

Ensisijaisesti apua on tarjolla alle kymmenen henkeä työllistäville yrityksille, jotka tarvitsevat apua nimenomaan koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen takia. Apuun elinvoimapäällikkö tulee kunnan työntekijänä, eli ei työsuhteeseen.

Maskussa yrityskenttä painottuu rakentamiseen, joka ei ole ensimmäisenä hätää kärsimässä, mutta esimerkiksi ravintola-alalla poikkeustilan vaikutukset varmasti jo näkyvät.

Janica Vilen