Maskun kunta kutsuu yrittäjät virtuaaliseen kahvitteluun

TALOUS. Viikko sitten torstaina Maskun kunta järjesti ensimmäiset virtuaaliset yrittäjäkaffet paikallisille yrittäjille. Kahvittelua jatketaan joka torstai klo 18. Ensimmäisellä kerralla yrittäjiä oli mukana 15.

Yrittäjäkaffeilla vaihdetaan kuulumisia, ja itse jaoin tietoa yrityksille suunnatuista toimenpiteistä tässä poikkeustilanteessa. Yrittäjät jeesailivat toisiaan, ja tilaisuus toi myös kaksi yrittäjää yhteen: toisella oli pulaa työntekijöistä ja toisella töistä. Töitä vailla ollut yrittäjä pääsi toiselle sitten töihin, Maskun elinvoimapäällikkö Lauri Hyttinen kertoo.

Hyttisen mukaan yrittäjät kokivat virtuaalisen kahvittelutilaisuuden hyvin tärkeäksi, sillä he pääsivät keskustelemaan muiden samassa tilanteessa olevien kanssa.

Yritysten välillä toimialoittain on hirvittävän suuria eroja, sillä joillain on työntekijöistä pulaa ja toisilla asiakkaista. Joillain aloilla on tapahtunut totaalinen asiakaskato. Keskustelu ja tiedon saaminen oli heistä tärkeää. Heillä oli kysymyksiä esimerkiksi kriisirahoituksesta.

Maskun kunnan nettisivuilla on osallistumislinkki yrittäjäkaffeille. Hyttinen uskoo virtuaalisen kahvittelun kasvattavan suosiotaan tulevina torstaipäivinä.

Sanan kiiriessä osallistujamäärä luultavasti kasvaa. Toivon ja uskon näin. Osallistuminen on helppoa, ja ensimmäisellä kerralla muutama osallistui kahvitteluun puhelimen välityksellä suoraan työmaalta. Näitä järjestetään, jotta saataisiin ihmiset linjoille keskustelemaan ja tieto välittyisi, Hyttinen sanoo.

Liisa Kallio