Littoistenjärven jäänpaksuuden arvauskilpailussa 94 oikeaa arvausta

Vesa Maunu totesi yhdessä viranomaisten kanssa, että mitattavaa ei tällä kertaa ollut.

LITTOINEN. Leudon talven takia Littoistenjärven jäänpaksuuden arvauskilpailussa tulos oli harvinaisen laiha: jäätä ei ollut ollenkaan. Kilpailussa oli tarkoitus veikata jään paksuus maanantaina 16. maaliskuuta. Pakkasyöt pari päivää aiemmin pitivät mittaajat jännityksessä, mutta lopulta jäätä ei ollut mittauspaikalla lainkaan. Tilanteen todistivat vanhemmat konstaapelit Lounais-Suomen poliisilaitokselta ja Vesa Maunu Lions Club Littoisista.

Tähän mennessä 2000-luvun alhaisin mittaustulos oli 168 milliä vuonna 2015 vuosien 2003–2020 välillä. Korkein mittaustulos tuolla aikavälillä on vuodelta 2003, kun jään paksuus oli yli 700 milliä. Vuodesta 2015 lähtien jään paksuus oli nousussa, kunnes viime vuonna paksuus kääntyi laskuun ja tulokseksi jäi hieman yli 400 milliä.

Kilpailussa tehtiin helmikuun loppuun mennessä noin 1000 arvausta. Oikeita arvauksia oli yhteensä 94, ja niiden joukosta voittajaksi arvottiin Simo Kauppila. Pääpalkintona oli 150 euron lahjakortti K-market Littoisiin/Vyyryläisenmäkeen.

Kilpailun tuotot Lions Club Littoinen käyttää koululaisten stipendeihin.

TSS