Kustavista löytyi kuusi vuotta sitten lähetetty pulloposti

Kirjeessa kerrotaan, kuinka Kapteeni Mustaparta hautasi aarteen Hilappajärvelle ja lähti sitten purjehtimaan Australiaan.

KUSTAVI. Kävelyretki Hilappajärven rannassa Kustavissa sai yllättävän käänteen, kun Sirja Säynäslahden puoliso löysi rannasta muovipullon, jonka sisällä oli kääritty paperi. Pullo viesteineen oli hyvässä kunnossa.

– Hilappajärvellä on ollut jo niin paljon lintuja, että olimme lähteneet niitä katsomaan. Pullo pisti silmään rantalepikosta, Säynäslahti kertoo.

Säynäslahdet koittivat avata pulloa rannassa, mutta sisällä ollut paperikäärö oli auennut sen verran paljon, ettei sitä saanut ulos. Lopulta pullo leikattiin kotona. Viestin sisältö yllätti Säynäslahden: siinä kerrottiin Kapteeni Mustaparran Hilappajärvelle piilottamasta aarteesta.

– Olin varautunut siihen, että viestissä olisi yhteystiedot, jos joku olisi halunnut saada tiedon pullon löytymisestä. Viestissä olikin tarina, mikä oli ehdoton päivän piristys.

Kirjeen sisältö oli Säynäslahden mielestä niin hauska, että hän halusi jakaa sen muillekin. Päivitys viestin löytymisestä tehtiin Facebookin I love Kustavi -ryhmään. Se kannatti.

– Tällaisina aikoina pulloposti voisi piristää muitakin ja ehkä joku sen tunnistaisi omakseen. Meni vain muutama tunti, kun eräs äiti kommentoi hänen tyttärensä lähettäneen pullopostin noin kuusi vuotta sitten. Pullo olikin niin uudentuntuinen, että lähettäjän selviäminen oli mahdollista. Päivitys sai paljon tykkäyksiä ja se piristi ihmisiä.

Liisa Kallio