Kaarinalaisyrittäjä Reetta Viinanen on vuoden 2020 YES Kummi 

Kuvassa vasemmalta YES ry:n toiminnanjohtaja Sanna Lehtonen, Reetta Viinanen ja YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

KAARINA. Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, YES-verkosto palkitsee vuosittain yrittäjän tai työelämän asiantuntijan, joka on toiminut vapaaehtoisena YES Kummina kouluyhteistyössä. Tänä vuonna vuoden YES Kummi -tunnustuksen sai kaarinalainen yrittäjä Reetta Viinanen.

Valtakunnallinen Vuoden YES Kummi -tunnustus myönnetään henkilölle, joka omaa myönteisen ja aktiivisen asenteen yrittäjyyskasvatukseen, edistää koulu-yritysyhteistyötä ja opetushenkilöstön yrittäjyys- ja työelämätietoutta sekä lisää kokemuksellaan ja esimerkillään nuorten yrittäjyys- ja työelämätuntemusta.

Tänä vuonna Vuoden YES Kummina palkittiin yrittäjä, viestintä- ja voimavaravalmentaja Reetta Viinanen. Viinanen perusti oman Rohkeushyppy -yrityksensä vuonna 2017, ja seuraavana vuonna hän aloitti myös YES Kummina toimimisen.

Reetta Viinanen on aina lähtenyt innokkaasti ja ennakkoluulottomasti mukaan, kun häntä on pyydetty kouluyhteistyöhön. Hän osaa puhua työelämästä ja tulevaisuudesta rohkaisevasti ja kannustavasti, ja näyttää upeaa esimerkkiä nuorille omalla yrittäjätarinallaan. Reetta on osallistunut myös opettajankoulutuksiimme ja näin edistänyt myös opettajien yrittäjyys- ja työelämäosaamista. Reetta on aina kiinnostunut uusista toimintamalleista ja koulujen ja työelämän välisen yhteistyön kehittämisestä, kiittää YES Varsinais-Suomen aluepäällikkö Johanna Vainio.

Tuore Vuoden YES Kummi uskoo, että yrittäjämäinen työnteko ja yrittäjämäiset ominaisuudet ovat ihan jokaiselle tärkeitä taitoja, vaikka ei päätyisikään itse yrittäjäksi.

Minulle on todella merkityksellistä, että voin jollain tavalla auttaa ja tsempata nuoria. Itse puhun nuorille rohkeudesta, sillä monesti meitä ihmisiä jarruttaa ajatukset, kuten ”en pysty, en osaa, en uskalla kokeilla”. Korostan myös, että elämä ei useinkaan mene niin, että nuorena päättää, mitä tahtoo isona tehdä ja sitten se tapahtuu. Asiat muuttuvat matkan varrella, ja tärkeintä on, että pääsee tutkimaan ja kokeilemaan eri vaihtoehtoja sekä luottaa rohkeasti itseensä ja elämään, Reetta Viinanen kertoo.

Vuoden YES Kummi palkittiin maanantaina 2. maaliskuuta Turussa.