Viisivuotiaiden maksuton varhaiskasvatuskokeilu saa jatkoa Laitilassa

LAITILA. Laitila on osallistunut lukuvuonna 2019–2020 Opetus- ja kulttuuriministeriön kokeiluun, jossa 5-vuotiaille on mahdollistettu maksuton 20 viikkotunnin varhaiskasvatus. Ministeriö on päättänyt laajentaa kokeilua vuosina 2020–2021 vuonna 2015 syntyneille lapsille.

Laitilassa on tällä hetkellä 5-vuotiaita, vuonna 2014 syntyneitä lapsia 99, joista varhaiskasvatuksen kokeilun on osallistunut noin 95 % ikäluokasta. Kokeilu on tavoitteen mukaisesti lisännyt huomattavasti lasten osallistumisastetta varhaiskasvatukseen. Väestörekisterin mukaan vuonna 2015 syntyneitä lapsia on Laitilassa 87.

Kokeiluun osallistuminen kuitenkin vähentää ikäluokan maksukertymää, jolloin vuoden 2020 osalta tulokertymän väheneminen kaupungille olisi noin 12 000 euroa. Kaupungin taloudentasapainottamisohjelmaan vedoten, sivistystoimenjohtaja esitti valiokunnalle, ettei kaupunki hae uuteen kokeilujaksoon mukaan. Valiokunta äänesti asiasta, ja äänestyksen jälkeen päätettiin osallistua kokeiluun.