Taivassalo järjestää viime vuonna syntyneille vauvoille tapaamisen: ”Tämä on tervetuliaisjuhla uusille kuntalaisille”

Anna Schauman ja Leila Gröndahl ovat mukana järjestämässä Taivassalon vauvatapaamista.

29. helmikuuta järjestettävä vauvatapaaminen on tarkoitettu kaikille vuonna 2019 syntyneille vauvoille ja heidän perheilleen. Tapaaminen järjestetään kirjastossa. Kaksi tuntia kestävällä tapaamisella ollaan yhdessä ja keskustellaan muun muassa perheen hyvinvoinnista.

TAIVASSALO. Taivassalon kunta, MLL Taivassalon paikallisyhdistys, Taivassalon seurakunta ja Taivassalon Martat ovat kutsuneet viime vuonna syntyneet vauvat vauvatapaamiseen kirjastolle lauantaina 29. helmikuuta. Taivassalon vs. vapaa-aikasihteeri Leila Gröndahl ja kirjastonhoitaja-kulttuurisihteeri Anna Schauman kertovat tapaamisen olevan kohtaamispaikka perheille, kunnan työntekijöille, yhdistyksille ja seurakunnalle.

Tarkoituksena on ottaa uudet kuntalaiset ja heidän perheensä huomioon. Samalla perheet tapaavat muita samassa elämäntilanteessa olevia sekä kunnan työntekijöitä. Ennen kaikkea tämä on tervetuliaisjuhla uusille kuntalaisille, työntekijät kertovat.

Tapaamiseen on kutsuttu kahdeksan viime vuonna syntynyttä lasta perheineen, jotka ovat kirjoilla Taivassalossa. Heidän lisäkseen paikalle on kutsuttu kunnanjohtaja ja peruspalvelujohtaja. Tämän vuoden vauvatapaaminen on järjestyksessään kolmas.

Myös vanhempien hyvinvointi tärkeää

Vauvatapaaminen kestää kaksi tuntia. Teemana on perheen hyvinvointi. Gröndahl muistuttaa, etteivät perheet jää Taivassalossa yksin.

Tänä vuonna painotetaan myös vanhempien hyvinvointia, että he muistavat huolehtia myös itsestään ja liikunnasta sen verran, mitä pystyvät. Kunta tarjoaa esimerkiksi kuntosaliedun vanhemmille. Tapaamisessa he saavat resursseja jaksamiseen ja tietoa, millaista vertaistukea ja ryhmiä Taivassalossa on. Tukiverkostoja on, hän sanoo.

Tapaaminen järjestetään Taivassalon kirjastossa, joten myös samassa yhteydessä oleva koulu ja liikuntahalli tulevat perheille tutuiksi.

Kun on kerran käynyt jossakin paikassa, on helpompaa tulla taas uudestaan. Jos esimerkiksi perheet eivät ole käyneet kirjastossa aiemmin, niin tapaamisessa sekin onnistuu samalla, Schauman toteaa.

Panostusta lapsiperheisiin

Gröndahlin ja Schaumanin mukaan Taivassalon kunnassa on käyty paljon keskustelua asumisviihtyvyyden kehittämisestä ja lapsiperheiden tukemisesta. Vauvatapaaminen on osa tätä ketjua.

Se on erittäin tärkeää, että lapsiperheet sitoutuvat kuntaan. Kunta haluaa jatkossakin panostaa heidän tukemiseensa, Gröndahl kertoo.

Schauman muistuttaa, että kunnan lisäksi myös perheiltä toivotaan aktiivisuutta.

Taivassalossa ollaan oikeasti kiinnostuneita heistä, ja toivomme heidän viihtyvän täällä ja ottavan kunnan omakseen. Toivottavasti syntyy hyvää vuoropuhelua. Yhdessä tehdään kuntaa ja kehitetään sitä.

Liisa Kallio