Raision Nuorikkala kasvaa vauhdilla

Raision toimistoarkkitehti Emma Kaitaa ja mittausteknikko Markku Mäkinen esittelivät messuilla Raision tontteja.

RAISIO. Raision kaupungin väki esitteli Rakenna & Sisusta -messuilla 7.–9. helmikuuta tarjolla olevia tonttejaan. Tällä hetkellä rakentaminen on vilkkaimmillaan Nuorikkalassa, johon nousee uusia taloja kuin sieniä sateella. Nuorikkalaan, Meri-Nuorikkalaan ja Nuorikkalan metsään jakautuvalle alueelle rakentavat parhaillaan paitsi yksityiset myös yritykset.

Mangrove Oy sai juuri 30. tammikuuta valmiiksi Pellonraivaajankadulle ensimmäisen rivitalonsa Raision Kaislan, jonka kaikki 13 huoneistoa on myyty. Vuoden loppuun mennessä valmistuu Ystävyydenkadun varteen vielä Raision Ruoko, johon tulee 11 huoneistoa. Niistä on neljä myymättä.

– Ruokoon tulee 66–75,5-neliöisiä kolmioita ja neliöitä. Jokaiseen asuntoon kuuluu autokatospaikka ja varasto. Kantavana voimana molemmissa rivitaloissa on ollut hyvä hinta–laatu-suhde. Nämä ovat poikkeuksellisen hyviä asuntoja hintaansa nähden, kehuu asuntoja kauppaava Petri Ingman.

Asukkaiden ostopäätöksen ovat sinetöineet hinnan lisäksi yksitasoisuus.

– Raisiossa on paljon omakotiasujia isoista ikäryhmistä. He haluavat nyt selkeästi muuttaa yhteen tasoon ja remonttivapaaseen uuteen huoneistoon. Mutta toki asuntoja on myyty myös nuorille pareille ja pienille perheille, Ingman kertoo.

Mangrove näkee Nuorikkalassa paljon potentiaalia. Vetovoimatekijöitä Nuorikkalassa ovat Raisionlahden läheisyys luontopolkuineen ja lintutorneineen sekä vehreys. Nuorikkalassa on toinen toistaan kauniimpia keväisin kukkivia kaupungin ylläpitämiä korttelipuistoja.

Nuorikkalan metsässä vapaita omakotitontteja on enää viisi ja Meri-Nuorikkalassa kaksi, mutta tulossa on vielä lisää.

Raision messupisteellä päivystäneet mittausteknikko Markku Mäkinen ja toimistoarkkitehti Emma Kaitaa eivät usko, että asukkaiden lisääntyminen vaikuttaa palveluihin – ainakaan vielä.

– Palveluja varten on kyllä tontteja, jos tarve tulee. Paine esimerkiksi päiväkodille voi lisääntyä, kun asukasmäärä kasvaa, pohtii Mäkinen.

Liiketontiksi soveltuviakin tontteja on, mutta esimerkiksi ruokakaupan perustaminen vaatisi heidän arvionsa mukaan vielä huomattavasti suuremmat ihmisvirrat.

Nuorikkalan lisäksi Raision messupisteellä kaupattiin tontteja Katteluksesta, jossa on tarjolla kauniita rinnetontteja vaativamman rakentajan makuun. Lisäksi Kuuanlaaksossa on uusia tontteja ja niitä on tulossa ensi vuonna vielä lisää.

– Se alue on niin alkutekijöissä, että teidenkin rakentaminen on vielä kesken, kertoo Kaitaa.

Janica Vilen