Naantali keräsi asukkailtaan kymmenen syytä muuttaa Naantaliin

Turkulainen Anne Mäkimää pysähtyi kutomaan sukkaa Naantalin messupisteelle perjantaina 7. helmikuuta. Yhdessä kudotusta sukasta yritetään tehdä maailman pisin.

NAANTALI. Naantalin kaupungin messuosastolla oli perjantaina rauhallinen ja rentouttava tunnelma. Säkkituolit kutsuivat istumaan ja neulomaan sukkaa, josta yritetään yhdessä tehdä maailman pisin villasukka.

Samalla hierottiin kauppoja asuntomessualueen viimeistä tonteista sekä toki muistakin Naantalin uusista tonteista. Kun messukävijät miettivät, miksi kannattaisi rakentaa juuri Naantaliin, ei Naantalin asuntomessujen projektipäällikkö Timo Tirrin tarvinnut itse keksiä vastauksia. Sen olivat tehneet ennalta Naantalin kaupungin asukkaat.

– Halusimme tuoda esiin oikeiden asukkaiden oikeita syitä asua Naantalissa mainostoimistojen fraasien sijaan, kertoo Tirri.

Asukkaiden mukaan Naantali on rauhallinen merenrantakaupunki, jossa luonto on lähellä kaikkialla. Naantalissa on turvallista asua ja hyvät palvelut ovat lähellä. Viehättävä Vanhakaupunki kapeine katuineen on yksi vetovoimatekijä. Lisäksi asukkaat kiittelevät hyviä ja toimivia kulkuyhteyksiä lähikaupunkeihin. Liikunta- ja harrastusmahdollisuudet ovat korkeatasoiset ja kaupunki on sopivan kokoinen ja idyllinen. Kiitosta saavat myös hyvin hoidettu ja vehreä ympäristö sekä kaupungin vahva talous.

Tirrin mukaan Luonnonmaa on lähtenyt vetämään hyvin. Velkualla ja Rymättylässäkin on muutamia tontteja tarjolla, mutta ihan niin pitkälle saaristoon tämän hetken rakentajat eivät mieli. Luonnonmaa on näppärän lähellä keskustaa ja palveluita, muita kuitenkin saaressa keskellä merta.

Velkualle suunnitellaan uutta koulua, jonka Tirri näkisi mielellään asuntomessujen yhtenä etäkohteena, jos se vain saadaan valmiiksi vuodeksi 2022, jolloin messut pidetään.

Tällä hetkellä Naantalissa asuu reilut 19 000 ihmistä. Keskustaa tiivistetään parhaillaan täydennysrakentamisen kautta roimasti, joten 20 000 asukkaan raja mennee rikki piakkoin.

Janica Vilen