Maakunnan perheoikeudelliset palvelut tuotetaan yhdessä 1.3.2020 alkaen

PALVELUT. Turun kaupunki tuottaa perheoikeudelliset palvelut vastuukuntamallilla 1.3.2020 alkaen Kaarinan, Kemiönsaaren, Koski Tl:n, Kustavin, Laitilan, Liedon, Marttilan, Maskun, Mynämäen, Naantalin, Nousiaisten, Paimion, Paraisten, Pyhärannan, Pöytyän, Ruskon, Sauvon, Someron, Taivassalon, Turun ja Vehmaan asukkaille sekä 1.4.2020 alkaen myös Raision ja Salon asukkaille.

Perheoikeudellisia palveluita ovat isyyden ja äitiyden selvittäminen, lapsen ja puolison elatusavun turvaaminen, lapsen huollon ja tapaamisoikeuden turvaaminen, adoptioneuvonta, tapaamisten ja vaihtojen tuki ja valvonta alueelliseen yksikköön.

Palveluita tuotetaan jatkossa neljässä eri yksikössä: Turussa Puutarhakadulla, Laitilassa Juustomestarinkadulla, Paraisten Rantatiellä ja Salon Tehdaskadulla. Kaikki toimipisteet ovat kaikkien alueiden asukkaiden käytössä. Lisäksi joihinkin kuntiin on tulossa lastenvalvojan lähivastaanottopäiviä. Mynämäellä lähivastaanotto on keskiviikkoisin, Naantalissa ja Nousiaisissa perjantaisin.

Uuteen yksikköön kuuluu 24 työntekijää: 13 lastenvalvojaa, 5 sosiaalityöntekijää, 2 lakimies-lastenvalvojaa, ohjaajia ja toimistohenkilökuntaa sekä palvelujohtaja.