LOIMU NOUSI TÄRKEÄÄN JA SELKEÄÄN VOITTOON ETTASTA

RAISIO. Raisiossa iskettiin tiistaina tärkeistä sarjapisteistä, kun Loimu sai vieraakseen Ettan. Molemmat joukkueet taistelevat runkosarjan päätöskierroksilla sekä pudotuspelipaikan saavuttamisesta että karsintaotteluiden välttämisestä. Loimun kone käynnistyi yskähdellen, mutta isännät onnistuivat reagoimaan ja parantamaan peliään ottelun edetessä. Lopputuloksena kaikki kolme sarjapistettä jäi isännille 3–1 (26–28, 25–21, 25–12, 25–9) voitolla. Loimu nousi voiton myötä sarjataulukossa 6. sijalle. Etta pitää edelleen hallussaan 9. sijaa, mutta on hyvissä iskuasetelmissa.

Oululaisten aloitus oli väkevä ja Loimun aikalisää vietettiin jo tilanteessa 1–6. Vastaanottovaikeuksista kärsinyt Loimu sai pikkuhiljaa peliään käyntiin ja erän lopussa isännät nousivat tasoihin ja jatkopalloille Eetu Mäen syöttövuorolla. Lopulta kuitenkin muutamat Loimun virheet käänsivät erän Ettalle. Yksi avauserän ja samalla koko ottelun kääntäjiä oli vaihdosta kentälle päässyt Kasimir Vuorinen, joka ei pitänyt joukkueensa peli-ilmeestä ottelun alussa:

– Aloitettiin todella heikosti ja omaan silmään jopa laiskasti. Toki Etta pelasi hyvin. Tänään oli pitkälti asenteesta ja tahdosta kiinni. Se näkyi että tehtiin hommia yhdessä ja kovalla asenteella.

Toinen erä oli vielä tasaista pelaamista, mutta vaakakuppi alkoi jo kallistua Loimun puolelle. Toisessakin erässä yksi ratkaisupelaajista löytyi Loimun vaihtopenkiltä, kun Tomi Saarinen asteli ratkaisuhetkillä syöttämään ässän isännille. Pitkän erätauon jälkeen kentällä oli käytännössä vain yksi joukkue. Edes selvin numeroin menneen kolmannen erän lopussa Olli Kuoksan ottama punainen kortti ei herättänyt vieraita, vaan viimeiseksi jäänyt neljäs erä meni isännille vielä selvemmin lukemin.

Ottelun avaintekijöitä oli Loimun onnistuneempi reagointi ottelun kulkuun. Alun vaikeuksien jälkeen Loimu sai niin hyökkäyksensä kuin torjuntansakin toimimaan ottelun edetessä. Ottelun parhaat pistemiehet olivat myös joukkueidensa parhaan pelaajan palkinnon pokanneet Ettan Janne Marttila ja Loimun Kasimir Vuorinen sekä Tamir Hershko. Nämä kolme yleispelaajaa tekivät 18 pistettä mieheen. Loimun vahvuutta oli tasaisen vahva esiintyminen joukkueena, kun taas Etta oli käytännössä täysin Marttilan ja hakkuri Ville Sorvojan varassa.

– Kaksi erää pelattiin puolin ja tosin ihan viihdyttävästi. Kahdessa viimeisessä erässä kentällä oli poikia ja miehiä – vastustajalla miehiä ja meidän puolella poikia. Ratkaisu oli toisessa erässä se että Loimu oli pitkiäkin pätkiä pulassa, mutta pystyi kuitenkin selviämään siitä ja sai itseluottamuksen ja hyvän fiilingin. Sitten oli aika selvä tuo peli. Hatunnosto Loimulle että he pystyivät mukautumaan peliin, kehui Ettan valmentaja Olli Kuoksa.

Ettan on pyyhittävä viimeisen erän notkahdus nopeasti mielestään, sillä jo keskiviikkona on edessä pudotuspelipaikan kannalta huipputärkeä ottelu Ducksia vastaan Vantaalla. Loimu taasen matkustaa tänään Forssaan VaLePan vieraaksi.