Jari Sinkkonen luennoi suurista säveltäjistä Turun Mikaelinkirkossa

SEURAKUNTA. Arvostettu lapsuuden asiantuntija ja kysytty luennoitsija, lääketieteen tohtori ja dosentti Jari Sinkkonen luennoi suurten säveltäjien elämästä tiistaina 3. maaliskuuta kello 18 Turun Mikaelinkirkossa.

Jari Sinkkonen on myös muusikko ja on suorittanut huilunsoiton diplomin Lausannen konservatoriossa. Sinkkonen on etsinyt kirjassaan Nerouden lähteillä – Suurten säveltäjien hauras elämä suurten säveltäjien luovuuden alkulähteitä ja olemusta. Hän valottaa säveltäjien neroutta näiden poikkeuksellisten elämänvaiheiden läpi ja lähestyy heitä perheensä lapsina: sisarussarjan osina, äidin ja isän poikina. Monen säveltäjän elämä näyttää kulkeneen kokonaan eri raiteita kuin hänen teoksensa. Nämä teemat ovat vahvasti esillä Turun Mikaelinseurakunnan järjestämässä tilaisuudessa.

Mikaelinkirkossa kuultavan luennon kohteina ovat erityisesti säveltäjät Ludwig van Beethoven, Robert Schumann ja Richard Wagner. Luennon lomassa kuullaan muutama musiikkinumero, joita tulkitsevat Mikaelinseurakunnan kanttorit Marko Hakanpää ja Silvia Koski.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Mikaelinseurakunnan nuoret järjestävän kahvitarjoilun Lontooseen suuntautuvan opintomatkansa hyväksi.

Tilaisuudessa on mahdollisuus antaa myös kolehtilahja Yhteisvastuukeräyksen hyväksi, jonka tavoitteena on tänä vuonna vanhemmuuden tukeminen.