Työ kaarinalaisen yrityselämän hyväksi jatkuu Niina Sjöholmin johdolla

Kaarinan Kehityksen toimitusjohtajana työskennellyt Jytta Poijärvi-Miikkulainen (oikealla) lähtee toiselle puolelle maapalloa, Uuteen-Kaledoniaan. Uusi toimitusjohtaja Niina Sjöholm on pitkän linjan yrittäjä ja syntyperäinen kaarinalainen.

Kaarinalainen elinkeinoelämä on erittäin tuttua Kaarinan Kehityksen uudelle toimitusjohtajalle Niina Sjöholmille, joka on itsekin syntyperäinen kaarinalainen ja kokenut yrittäjä.

KAARINA. Jo 15 vuoden ajan työtä kaarinalaisten yrittäjien hyväksi tehnyt Kaarinan Kehitys Oy on saanut uuden toimitusjohtajan syntyperäisestä kaarinalaisesta Niina Sjöholmista. Sjöholm jatkaa toimitusjohtajan työn tiistaina jättäneen Jytta Poijärvi-Miikkulaisen tekemää arvokasta työtä, jotta kaarinalainen elinkeinoelämä voisi edelleen kehittyä.

Tuore toimitusjohtaja on paitsi syntyperäinen kaarinalainen, myös pitkän linjan yrittäjä.

– Olen ollut perheyrityksemme Piispanristin Sahan toimitusjohtaja 18 vuotta. Kaarinan Kehitykseen siirryn Metsäkeskuksen hallinnoimmasta EU-hankkeesta, joka on nimeltään Export Factory for Bio-Forestry, kertoo Niina Sjöholm.

Vankan yrittäjäkokemuksen omaava ja kansainvälisestikin meritoitunut Sjöholm kertoo Kaarinan Kehityksen olevan hyvässä mallissa Jytta Poijärvi-Miikkulaisen tekemän työn ansiosta.

– On hienoa tulla hyvin hoidettuun yritykseen töihin. Meillä on silti edessämme haasteita, sillä paikallisen elinkeinoelämän kehittäminen on kovaa työtä. Meidän pitää varmasti jatkaa Kaarinan Kehityksen markkinointia, jotta paikalliset yrittäjät varmasti tuntevat meidät ja osaavat tukeutua palveluihimme, kertoo Sjöholm.

Niina Sjöholm on siirtänyt kansainvälisyyden myös lapsilleen, sillä hänen kolme lastaan ovat tällä hetkellä kaikki ulkomailla – kaksi opiskelee ja yksi työskentelee Suomen rajojen ulkopuolella.

Toiselle puolelle maapalloa

Kaarinan Kehityksen jättävää Jytta Poijärvi-Miikkulaista odottaa melkoinen elämänmuutos, ja asiaan kuuluvasti hyvin kansainvälinen sellainen. Tiistaina hän teki viimeisen työpäivänsä ja keskiviikkona odotti jo lento Uuteen-Kaledoniaan.

– En olisi varmasti lähtenyt kulumallakaan Kaarinan Kehityksestä, ellei vastaan olisi tullut näin poikkeuksellista vaihtoehtoa. Mieheni sai mahdollisuuden lähteä töihin toiselle puolelle maapalloa, ja päätimme tarttua tähän tilaisuuteen, kertoo Poijärvi-Miikkulainen.

Uusi-Kaledonia on Australian itäpuolella sijaitseva saariyhteisö, joka kuuluu Ranskalle.

Mikä ihmeen Kaarinan Kehitys Oy?

Kaarinan Kehitys Oy on Kaarinan kaupungin ja Kaarinan Yrittäjät ry:n omistama elinkeinoyhtiö. Yhtiön tavoitteena on luonnollisesti auttaa yrittäjiä eteenpäin ja samalla luoda kaarinalaista elinkeinoelämää entistä aktiivisemmaksi – ja sitä kautta auttaa uusien työpaikkojen syntymisessä Kaarinaan.

Kaarinan Kehitys Oy voi auttaa esimerkiksi aloittavaa yrittäjää monin tavoin. Kysyntää on ollut muun muassa pienistä toimitiloista, joissa yrittäjä voi näppärästi, ilman suuria alkuinvestointeja, aloittaa yritystoimintansa. Kehitys Oy tarjoaakin matalan kynnyksen aloittamista omissa tiloissaan. Kaarinan Kehityksen toimistosta on mahdollista vuokrata pieni oma toimistotila puoleksi vuodeksi. Kuukausivuokraan, joka on äärettömän edullinen 80 euroa, sisältyy oman työpisteen lisäksi maksuton pysäköinti, verkkoyhteydet ja neuvottelutilojen käyttö.

Kaarinan Kehitys julkaisee nettisivuillaan myös kuukausittain ”Kuukauden Yrityksen”. Tämän vuosikymmenen ensimmäisen kuukauden yrityksen kunnian sai Emmi Tiermaksen ja Marko Carlssonin Tanssistudio Point.

Marko Vuosjoki