TOK haastaa K-ryhmän

TOK tarjoaa Wiklundin katolta Walo Rooftop Barista kaupunkilaisille paraatipaikan katsella torin työmaan edistymistä. S-ryhmän ravintoloiden ja Sokoksen tekemien satsausten S-market Wiklund Herkku on menettänyt asiakkaita odotettua vähemmän.

Turun Osuuskauppa remontoi parhaillaan ruokakauppojaan. Tänä vuonna valmistuu uusi S-market Manhattanille sekä Liedon ja Paraisten remontit.

YRITYSUUTISET. Turun Osuuskaupan marketeista ja liikenneasemista vastaava toimialajohtaja Mikko Junttila haluaa haastaa kilpailijansa tänä keväänä.

– Tämä on ainoa alue Suomessa, jossa olemme altavastaajan asemassa. Täällä meillä on Suomen parhaat kilpailijat. Meillä on 118 vuotta pitkä historia, ja siihen mahtuu monenlaisia vaiheita. Vahva tavoite on aidosti haastaa meidän pääkilpailija, kertoo lokakuussa työnsä aloittanut Junttila.

Millä keinoin piikkipaikkaa sitten lähdetään hakemaan?

– Kevään mittaan viestimme tarkemmin, mitä tekoja on luvassa. Paljonkin on jo laitettu muutossiemeniä itämään, mutta siihen menee aikaan ennen kuin ne näkyvät asiakkaille asti, Junttila vastaa.

Tällä hetkellä Varsinais-Suomessa 160 000 kotitaloudessa on S-etukortti.

– Me alisuoritamme TOK:n alueella, kun S-etukorttien määrän suhteuttaa kotitalouksien kokonaismäärään. S-etukorttien määrä on hyvä mittari meidän onnistumisesta. Jos asiakasomistajaksi ei haluta liittyä, edut eivät ole riittävät. Nyt meidän on pureuduttava siihen juurisyyhyn, miksi ne edut eivät ole olleet riittävät, Junttila perkaa.

Paljon työmaita käynnissä

Mikko Junttila on vastannut TOK:n marketeista ja liikenneasemista viime lokakuusta asti. Turussa syntynyt ja Kaarinassa kasvanut kauppatieteiden maisteri on asunut myös muutamia vuosia Espanjassa, missä hän oppi arvostamaan palvelukulttuuria.

Yksi keino kilpailuaseman parantamiseen on Junttilan mukaan myymälöiden ja liikenneasemien kuntoisuuden ja tarjooman parantaminen. Niitä kehitetään koko ajan. Paimion S-market ja Piispanristin Prisma saatiin remontoitua viime vuonna. Piispanristin valmistumisen myötä remontin ajan siellä palvellut modulirakenteinen S-market puolestaan siirrettiin kesällä Piikkiöön.

Tällä hetkellä remontoidaan Liedossa ja Paraisilla. Lieto valmistuu vuoden loppuun mennessä ja Parainen kesällä.

– Paraisille on tulossa todella iso muutos. Jatkossa siellä on myös kauppakassipalvelu, jolloin esimerkiksi mökkireissulle saaristoon voi napata valmiiksi kerätyt ostokset Paraisilta, Junttila kertoo.

Ruuan verkkokauppa kasvaakin koko ajan. TOK:lla verkko-ostosten noutopisteet ovat tällä hetkellä Myllyssä ja Itäharjulla. Kotiin toimitettujen tilausten määrä on jo kolmannes kaikista tilauksista.

– Verkkokauppaa kehitetään koko ajan paremmaksi yhdessä asiakkaiden ja asiantuntijoiden kanssa, Junttila sanoo.

Lisäksi Turun Manhattanille aukeaa huhtikuussa kokonaan uusi S-market.

– Kaikki nämä yksiköt tehdään täysin uudella konseptilla, joka kestää vaativammankin asiakkaan tarpeet. Uusia hienoja ratkaisuja saadaan aikaan muun muassa valoilla, väreillä ja kalusteilla. Luvassa on monenlaisia erikoiselementtejä, Junttila valottaa.

Keskellä toriremonttia

S-market Wiklund Herkku on menettänyt toriremontin myötä jonkin verran asiakkaita, mutta Junttilan mukaan itse asiassa vähemmän kuin pelättiin.

– Toivotaan, että tilanne paranee nopeasti entiselleen, kun remontti loppuu. Ja toisaalta Wiklund on meille kokonaisuus. Sokosta ja ravintoloita on kehitetty, mikä on jonkin verran kompensoinut tilannetta, Junttila sanoo.

TOK onkin suhtautunut remonttiin positiivisen kautta. Se tarjoaa Wiklundin katolta Walo Rooftop Barista kaupunkilaisille paraatipaikan katsella torin työmaan edistymistä ja Turun keskustan kehittymistä.

Liikenneasemille mobiilipalveluita

TOK:n liikennemyymälät alkaa olla jo remontoituja Paimion Tammisiltaa lukuunottamatta.

– Tammisiltakin on jo elinkaarensa lopussa. Meillä on sen suhteen aktiivinen pohdinta päällä. Jotain siellä täytyy tehdä joka tapauksessa, Junttila pohtii.

Kaikille liikenneasemille tuodaan parhaillaan lisää mobiilipalveluita. Jatkossa niissä voi tankata mobiilisti sekä maksaa autopesut ja ruuatkin mobiilisti.

Janica Vilen