Ravintola Roster sai Rôtisseurs-kilven

Rosterin ravintoloitsijat Kari Aihinen (vas.) ja Olli Kolu (oik.) kilvenluovutustilaisuudessa yhdessä valtavouti Johanna Hornborg-Ojalan ja Cancelier Juha Ojamon kanssa.

Roster on Kari Aihisen ja Olli Kolun luotsaama tunnelmallinen bistro Turun tuomiokirkon kupeessa. Maailman makuja tarjoileva ravintola palkittiin viikonloppuna ruuan laadusta ja palvelun tasosta.

RUOKA. Chaîne des Rôtisseurs -järjestön eli tuttavallisemmin Paistinkääntäjien Turun voutikunnan vuosi aloitettiin juhlavasti Ravintola Rosterissa lauantaina 25. tammikuuta. Vuoden ensimmäisessä jäsentilaisuudessa Bailli Déléqué eli valtavouti Johanna Hornborg-Ojala ja Membre du Conseil Magistral, Chancelier Juha Ojamo paljastivat ravintola Rosterille myönnetyn Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kilven.

Chaine des Rotisseurs -kilpi on korkein ravintoloille myönnettävä tunnus. Minulle kilpi merkitsee ennen kaikkea intohimoa. Vain aidon tekemisen intohimon kautta on mahdollista ylittää itsensä niin keittiössä kuin salissakin ja siten tuottaa sellaisia ikimuistettavia makuelämyksiä, joita kilpiravintolalta odotetaan. Toivottavasti kilpi myös muistuttaa jatkossakin tuon intohimon merkityksestä, Johanna Hornborg-Ojala sanoi juhlapuheessaan.

Rosterissa vaikutuksen minuun teki se upea yhteishenki, joka aiemman vierailun aikana välittyi. Jokaisella oli oma selkeä rooli, jokainen kantoi vastuunsa upeasti ja sai siitä myös kiitosta. Tämä yhteishenki ja sen tarjoamat mahdollisuudet kantavat varmasti myös jatkossa ja mahdollistaa makuelämysten luomisen asiakkaille, hän jatkoi.

Kilpi on merkki ruoka- ja palvelutuotteiden korkeasta tasosta. Kilpikriteerien mukaan ruoan tulee olla hyvän makuista ja rakenteellisesti sekä ulkonäöllisesti onnistunutta sekä puhdasta, hygieenisesti valmistettua ja turvallista. Valikoiman tulee olla monipuolinen niin raaka-aineiden kuin valmistusmenetelmien suhteen.

Henkilöstö avain menestykseen

Kun kilpi paljastettiin, Ravintola Rosterin yläkerta oli varattu täyteen viimeistä paikkaa myöten. Herkuttelijoita oli paikalla 70. Ravintoloitsija, Grand Officier Maître Rôtisseur Kari Aihinen, oli kilvestä otettu.

Meillä oli hieno lauantailounas ja nyt toivotaan, että rotisseurit käyttävät meitä jatkossa sankoin joukoin. On kiva kuulua tähän yhteisöön ja saada tunnustusta. Mutta hieno tunnustus on sekin, että meillä oli tänäänkin lounaalla 70 ihmistä tästä räntäsateesta huolimatta, Aihinen kommentoi palkintoa maanantaina lounasajan loputtua.

Aihinen aloitti uransa Turussa Pizzeria Denniksessä vuonna 1994.

– Sitten olin välissä 20 vuotta töissä Helsingissä useammassa ravintolassa, joihin tuli kilpi. Näen, että kilpi on tunnustus laadukkaasta työstä hyvän henkilökunnan kanssa, hän toteaa.

Myös Rosterissa hän näkee, että avain menestykseen oli henkilökunnassa.

Roster avattiin kolme vuotta sitten, mutta itse ostin ravintolan viime vappuna. Kun aloitin yrittäjänä, satsasin heti laatuun ja palveluun nostamalla henkilökunnan määrää. Ravintolassa pitää olla turvallinen ja positiivinen mieli, Aihinen toteaa.

Sijainti tuomiokirkon kupeessa on yksi ravintolan valttikorteista.

Tämä on Suomen hienoimmalla paikalla. Täällä me halutaan palvella niin hyvin kuin osataan, Aihinen kiteyttää.

Aihinen on kotoisin Turun Hepokullasta. Vaikka hän nykyisin asuukin Helsingissä, hän sanoo aina olevansa turkulainen.

Hepokullan poikia ollaan. Vaikka Tepsillä nyt meneekin vähän huonommin, niin silti olen ylpeästi turkulainen, hän veistelee.

Turussa ravintoloilla hyvä taso

Turun voutikunnan alueella Ravintola Roster on 11. kilpiravintola. Aikaisemmat ovat Turussa sijaitsevat Ravintola Smör, Ravintola Suomalainen Pohja, Radisson Blue Marina Juhlakerros ja Turun Kaupungintalon edustuskeittiö. Eurassa kilven ovat saaneet Noormarkun ja Kauttuan klubit, Porissa Raatihuoneen Kellari, Salossa Ravintola Salon Seurahuone sekä Naantalissa Ravintola Le Soleil ja Ravintola Trappi.

Lisäksi aleella on 4 kilpimyymälää: Kalaliike S. Wallin, Lihaliike Reino Jokinen, Stockmann Food Market Herkku ja K-Supermarket Manhattan City.

Kilpiyrityksen tulee täyttää kriteerit sesongista riippumatta, muistuttaa Turun voutikunnan aluevouti Riitta Hirvonen. 

Janica Vilen