Mustavalkoisia mielenmaisemia Raision Aulagalleriassa tammikuussa

RAISIO. Raision Kirjastotalon Aulagalleriassa on 8.–29. tammikuuta esillä Anniina Ukkosen näyttely Mielenmaisemia ja muotokuvia. Näyttely rakentuu mustavalkoisista kinofilmi-vedoksista ja polaroid-valokuvista vuosilta 2018–2019.

Anniina Ukkonen (s. 1982) on turkulainen itseoppinut valokuvataiteilija. Valokuvat ja kuvaaminen ovat lapsesta asti kiehtoneet ja inspiroineet häntä, mutta noin kaksi vuotta sitten hän alkoi tosissaan keskittyä valokuvaamiseen ja antautui taiteen tekemisen prosessiin.

– Töissäni pyrin rajapinnoille, käsittelemään ikuisia metafyysisiä kysymyksiä, jotka ovat aina kiehtoneet ihmisiä ja ovat edelleen ajankohtaisia, Anniina Ukkonen luonnehtii ilmaisuaan.

– Mielenmaisema on aina katsojan ja kokijan, oma henkilökohtainen tulkinta yleisesti todellisuudeksi mielletystä, ja juuri tämä mysteeri on yksi keskeinen elementti teoksissa, hän jatkaa.

Anniina Ukkonen työskentelee kotonaan Turun Pernossa, jossa hänellä on oma studio ja pimiö. Hän ottaa vastaan myös tilauksia ja asiakkaita.