Mikaelin kirkossa kuullaan sunnuntaina musiikkia mm. Frozenista, Star Warsista ja Gladiatorista

SEURAKUNTA. Tulevana sunnuntaina 19.1. klo 10 Turun Mikaelinkirkossa kajahtavat monet tutut elokuvamusiikkisävelmät aina Frozenista Star Warsiin ja Gladiatorista Nunniin ja konniin. Elokuvamusiikkiteemainen jumalanpalvelus, joka idean äidin, Mikaelinseurakunnan kanttori Silvia Kosken, tiedon mukaan on maailman ensimmäinen laatuaan, järjestettiin kolme vuotta sitten täydessä Mikaelinkirkossa ja se sai innostuneen vastaanoton. Paljon toivottu erikoismessu järjestetään nyt toista kertaa.

Messun ideoinut ja musiikin suunnitellut Silvia Koski juhlii sunnuntaina myös 40-vuotissyntymäpäiväänsä:

– Ensin haaveilin olevani jossain matkoilla, mutta kun syntymäpäivä osuu juuri sunnuntaille, alkoi tuntua paremmalta ajatukselta aloittaa juhlapäivä upeassa Mikaelinkirkossa musisoiden ja kiittäen Luojaa kaikista vuosista, joita on saanut, Koski kertoo.

Elokuvamusiikkimessussa ovat mukana Silvian johtamat kuorot Aboa Gospel ja Vox Michaelis, musiikkievankelista Jippu, urkuri Marko Hakanpää ja Aboa Gospel Band.
Luvassa on musiikkia muun muassa säveltäjiltä
Ennio Morricone, Hans Zimmer, John Williams, James Horner ja Vangelis. Messuun on tulossa laulamaan myös yllätysartistivieras.

Elokuvamusiikkimessussa saarnaa pastori Jaakko Paakkanen ja liturgina toimii nuorisopastori Jonathan Westergård.

Kanttori Silvia Koski on tunnettu genrerajoja rikkovien ja perinteisestä kirkkomusiikista poikkeavien musiikkitilaisuuksien järjestämisestä. Hänen käsialaansa oli myös viime syksynä ilmiöksi noussut Bachista Nightwishiin –konsertti toiveuusintoineen.

– Kun näitä ikävuosia tässä karttuu, näkee työssään yhä selvemmin sen, miten tärkeää musiikin monipuolinen toteuttaminen myös seurakuntatyössä on. Musiikki koskettaa kokonaisvaltaisesti ja sillä on erilaisia ihmisiä yhdistävä voima, toteaa tuleva päivänsankari.