Maastojousiammunnan mestari Timo Pirppu nappasi taas SM-voiton

Timo Pirppu otti neljännen SM-kultansa Riihimäellä SE-tuloksella.

Kalantilainen Timo Pirppu voitti Suomen Maastojousiampujain liiton Suomenmestaruuden uudella SE-tuloksella Riihimäellä.

URHEILU. Tammikuun ensimmäisenä sunnuntaina Riihimäen urheilutalossa ammuttiin vajaan kahdeksankymmenen osallistujan toimesta Suomenmestaruudesta. Suomen Maastojousiampujain liiton 120 nuolen, 20 yardin halli kilpailussa kalantilainen Timo Pirppu nappasi kultamitalin uudella suomenennätystuloksella 599 pistettä. Aiempi ennätys, 598 pistettä, on vuodelta 2015. Nyt se on Pirpun nimissä. Riihimäellä hopeaa sai tuloksella 593.

– Pisteen päähän jäin täysistä pisteistä. Jos sen olisin saanut, niin ennätystä ei enää koskaan olisi kukaan voinut parantaa, Pirppu nauraa.

– Sadaskahdestoista nuoli meni neloseen ihan hermoilun takia.

Metsästysjousiammuntaa seitsemän vuotta harrastanut Pirppu innostui jousesta metsästysharrastuksen myötä ja miehellä onkin jo aiemmista kilpailuista kolme SM-kultaa. Voitot ovat viimeiseltä kahdelta vuodelta. Suomen Jousimetsästäjäin liiton SM-kisoissa kultaa on tullut jo kahtena perättäisenä vuotena, ja Maastojousiampujain liiton, FFAA:n, viime kesän maasto sm kisoista.

Menestyksen myötä hän onkin päässyt Rajajousi-liikkeen talliampujaksi, joten varustepuolella tulee apuja.

Edessä siintää Irlannin EM-kilpailut

Pirpun menestys metsästysjousikilpailuissa on poikinut myös ajatuksia tulevaisuuden suhteen.

– Mikäli ampumakunto pysyy samanlaisena ja hieman vielä paranee, niin odotukset ovat korkealla maaliskuun Irlannissa järjestettäviin EIAC Euroopan mestaruuskilpailuihin.

EM-kilpailut ovat kolmipäiväiset sisäkisat. Ensimmäisenä päivänä ammutaan kuudenkymmenen nuolen 20 yard:n kilpailu, toisena päivänä kuudelta eri etäisyydeltä niin sanottu flint-kisa, ja kolmantena päivänä on taas vuorossa kuudenkymmen nuolen kilpailu.

Kansainvälisen maastojousiammuntaliiton IFAA:n maailmanmestaruuskilpailut ovat puolestaan Virossa heinä-elokuun vaihteessa ja ne ovat ulkokisat.

– Kyllä vakaa aikomus on myös näihin karkeloihin päästä, ja myös näihin ilmoittautumiset onkin jo hoidettu, Pirppu sanoo.

Rainer Tähtinen