Laitilan Pähkinäpensaan päiväkodissa vietettiin harjannostajaisia

Päiväkodin piha-alue oli myös jo hahmollaan lasten ulkokalusteiden odottaessa käyttäjiä. Taustalla kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen tutustumassa ulkoalueeseen. Kuva: Tuulia Kujanpää.

LAITILA. Laitilan Tuunan alueelle rakennettavalla Pähkinäpensaan päiväkodilla vietettiin perjantaina 31. tammikuuta harjannostajaisia. Rakennusurakka on edennyt suunnitellusti ja kevään aikana valmis päiväkoti luovutetaan käyttäjille.

Päiväkoti on seitsemän-osastoinen ja suunniteltu noin 168 lapselle. Varhaiskasvatustoiminnan lisäksi Pähkinäpensaan päiväkodissa tulee toimimaan myös kaksi esikouluryhmää.

Kooltaan rakennus on siis lähellä Meijerin alueelle vuonna 2018 valmistunutta Apilaniityn päiväkotia. Vaikka Apilaniityn päiväkodin valmistumisesta ei ole kauaa, on kaupungissa ollut edelleen pulaa tarkoituksenmukaisista päiväkotiryhmien tiloista. Uusi päiväkoti tuo helpotuksen tilojen puutteeseen, mitä Laitilan kaupungissa pidetään sijoituksena niin asukkaiden hyvinvointiin kuin kaupungin elinvoimaisuuteen ja tulevaisuuteenkin.

Päiväkodissa tulee päiväkotiryhmien tilojen lisäksi olemaan hyvin varusteltu lämmityskeittiö, ruokasali, toimistotiloja ja liikuntasali näyttämöineen. Pääurakoitsijana on ollut NCC ja pääsuunnittelijan ja projektiarkkitehdin palveluista on vastannut turkulainen Ark’Aboa, joka on suunnitellut paljon kouluja ja päiväkoteja Varsinais-Suomen alueella.

Pääsuunnittelija Pia Helin (toinen oikealta) kertomassa ideoistaan sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitiselle (vas.) ja kaupunginjohtaja Johanna Luukkoselle (oik). Kuva: Tuulia Kujanpää.