Henrikinkirkko täyttää 40 vuotta – juhlaluennot alkavat

SEURAKUNTA. Henrikinkirkko täyttää tänä vuonna 40 vuotta. Se on kirkon iäksi vähän, eikä itse seurakuntakaan ole paljoa vanhempi. Nykyinen Henrikinseurakunta ja sen kirkko edustavat kuitenkin Turun seudun rikasta kirkollista ja maallista historiaa.

Henrikinseurakunta juhlistaa kirkon tasavuosia järjestämällä siellä juhlaluentoja.

Ensimmäisellä luennolla maanantaina 10. helmikuuta klo 18 historian tutkija FL Veikko Laakso kertoo kunnallisneuvos ja teollisuusmies Gustav Albert Petreliuksen merkityksestä Turulle. Petreliuksen kaupunginosa, jossa Henrikinkirkko sijaitsee on nimetty tuon merkkihenkilön mukaan.

Toisessa luennossa 2. maaliskuuta klo 18 Turun arkkihiippakunnan piispa Kaarlo Kalliala kertoo kirkon historiallisesta roolista sovinnon edistäjänä.

Kolmannella luennolla 16. maaliskuuta klo 18 professori Kirsi Salonen kertoo, mitä tuoreimman tiedon valossa nykyään tiedetään Pyhästä Henrikistä ja kristinuskon tulosta Suomeen. Henrikinseurakunta kantaa nimessään Suomen kirkkohistorian arvokasta ja ikiaikaista perintöä.

Jokaisen luentoillan aluksi esiintyy viulisti Karen Soinila. Tilaisuudet kestävät noin puolitoista tuntia. Henrikin luennot järjestää Henrikinseurakunnan senioritoimikunta Henrikin tähkät ja niihin on vapaa pääsy.