Kustaa Hiekka –kulttuuriviikko tuo valoa Laitilaan

Laitilan kulttuurisihteeri Jukka Vehmas ja musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen valmiina Kustaa Hiekka -kulttuuriviikolle.

LAITILA. Teollisuusneuvos Kustaa Hiekan nimeä kantava kulttuuriviikko järjestetään Laitilassa 19.–26. tammikuuta. Laitilassa syntynyt ja Tampereella vaikuttanut Hiekka jätti voimakkaan jäljen näiden paikkakuntien kulttuurielämään. Kahdennentoista kerran järjestettävän kulttuuriviikon teemana on tänä vuonna liike. Kulttuuriviikon järjestelyistä vastaa Laitilan kaupungin sivistystoimi.

Kulttuuriviikko käynnistyy tapahtumien sarjalla sunnuntaina 19. tammikuuta, kun Poukan talolla alkavat klo 15 Kustaan kalaasit. Avajaisjuhlakulkue lähtee klo 17.30 terveyskeskuksen pihalta ja kulkee Keskuskatua kaupungintalolle, jossa tulisirkusryhmä Flamma rikkoo teatterin ja sirkuksen rajoja. Viittäkymmentä vuottaan juhlivan Vakka-Suomen musiikkiopiston opettajat konsertoivat kaupungintalon Laitila-salissa klo 18.30.

Kuvataiteilija Mollu Heinon suunnittelema valotaide värittää Keskuskadun miljöötä koko viikon ajan; omat valonsa saavat Kustaa Hiekan lukutupa, entinen Nordean pankkitalo, Tiihosen kahvila, paloaseman letkutorni ja kaupungintalo. Elämän lähde –veistos terveyskeskuksen luona loistaa vihreänä kilometrien päähän.

Satu meni saunaan on teemana keskiviikkoillan uimahallitapahtumassa. Värivalaistussa hallissa kuullaan sanataidetta ja puhallinmusiikkia ja nähdään tanssiesityksiä.

Pianosirkus tuo estradille ennennäkemättömän kokoonpanon, kun musiikkiopiston piano-opettajat ja –oppilaat sekä Turun Taideakatemian sirkus- ja teatteriopiskelijat yhdistävät voimansa viiden flyygelin äärellä torstaina ja perjantaina. Tapahtumapaikkana on Finnlamex-halli. Perjantaina Pekka Laamanen antaa kirjastossa lapsille yhden miehen sirkusesityksen.

Lauantai-iltapäivän ajan Finnlamex-hallissa vietetään liikunnallista Tammikarnevaalia, jossa esiintyy mm. tubettajat ElinaSofia. Samassa paikassa konsertoi viikon päätöspäivänä sunnuntaina 26.1. baritoni Waltteri Torikka viihdeorkestereineen.