Auransillan ajokielto voimaan huomenna

TURKU. Auransillalle asetettu rajoitettu ajokielto tulee voimaan huomenna perjantaina 10. tammikuuta. Ajokiellosta ja keskustan läpiajosta kertovat liikennemerkit ja opasteet tulevat näkyviin illalla ja yöllä.

Ajokiellosta muistutetaan liikennemerkeillä sillan molemmin puolin. Lisäksi opasteita on sijoitettu hyvissä ajoin ennen siltaa Brahenkadulle, Eerikinkadulle, Kaskenkadulle, Linnankadulle, Itäiselle Rantakadulle ja Hämeenkadulle.

Ajokielto koskee muita kuin linja-autoja, takseja, polkupyöriä ja kuorma-autoja. Ajokielto on voimassa arkisin aamulla kello 7–9 ja iltapäivällä kello 15–17.

Samassa yhteydessä keskustaan jo aikaisemmin määrätyn läpiajokiellon voimassaoloaika muutetaan yhteneväiseksi Auransillan ajokiellon voimassaoloaikojen kanssa. Läpiajokielto koskee osaa Aurakatua, Eerikinkatua, Linnankatua ja Brahenkatua (liitteenä kartta).

Ajokiellolla pyritään helpottamaan joukkoliikenteen sujuvuutta tilanteessa, jossa joukkoliikenne joutuu kulkemaan poikkeusreiteillä Kauppatorille rakennettavan maanalaisen pysäköintilaitoksen takia. Ajokiellon vaikutuksia arvioidaan kuuden kuukauden kuluttua.