VG-62 jalkauttaa strategiaansa harrastajien keskuuteen

VG-62 ry
Naantalin jäähallien välille valmistunut yhdyskäytävä parantaa turvallisuutta. Tiloihin rakennettiin samalla myös lisää pukuhuonetiloja. Kuvat: JANNE NURMINEN.

Monilajiseura VG-62 ry:n pitkään valmisteltu strategiatyö pohjautuu seuran jäsenistölle, sekä nuorille harrastajille että heidän vanhemmilleen, ja aktiiveille tehtyyn laajaan kyselyyn.

NAANTALI. Naantalilainen monilajiseura VG-62 ry on valmistellut vuoden päivät strategiaa, jonka myötä seuralle on määritelty missio, visio ja arvot sekä strategiset toiminnan painopistealueet tavoitteineen. Jäsenistön ääni on ollut vankkana pohjana VG-62 ry:n tulevaisuuden toiminnan rakentamiselle. Myös valmennuksen ja taustajoukkojen ääntä on kuunneltu herkällä korvalla.

Talven 2020 aikana hallitus tulee keskittymään eri painopistealueiden strategian jalkautukseen.

– Reilun vuoden ajan kehiteltyjä visioita lähdettiin valmistelemaan harrastajille suunnatuilla kyselyillä. Kyselyillä kartoitettiin sekä lapsi- että aikuisharrastajiemme mietteitä siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä, ja mitä he toivovat seuralta, VG-62 ry:n puheenjohtaja Markku Mäkilä kertoo.
– Strategiatyössä on kunnioitettu vastauksia, jotka sisälsivät toiveen hauskasta ja tasa-arvoisesta harrastuksesta, lisää Mäkilä.

Jalkautustyö käynnissä

Strategian jalkautustyö näkyy seurassa monin tavoin.

– Jalkautustyössä pääasioina ovat tasapuolisuus sekä keskinäinen kannustavuus ja kunnioitus. Olemme alkaneet lähettää myös jäsenkirjettä tasaisin väliajoin. Pyrkimys on siis parantaa viestintää sekä kehittää seuran toimintaa entistä läpinäkyvämmäksi esimerkiksi taloudenpidon osalta, Mäkilä sanoo.

Lisäksi VG-62 ry on tuottanut videon, joka ilmentää seuran toimintaa, arvomaailmaa ja tarkoitusta. Lajijaostoille jääkiekolle, ringetelle, jalkapallolle ja taitoluistelulle on lisäksi tuotettu omat lajikohtaiset videot.

– Kutsun seurassamme toimivia lajeja sisarlajeiksi, joiden välillä uskon olevan olemassa entistäkin vahvempia yhdessä tekemisen mahdollisuuksia, Mäkilä kommentoi.

Yhteinen slogan

Uutta tunnuslausetta ”Meillä kaikilla sykkii keltamusta sydän” ja siihen liittyvää aihetunnistetta #keltamustasydän käytetään sekä ulkoisessa että sisäisessä viestinnässä.

– VG-62 on poikkeuksellinen monilajiseura, jossa voi harrastaa ja kilpailla taitoluistelussa, jääkiekossa, ringetessä ja jalkapallossa. Edellisten lisäksi meillä toimii vielä puulaakilentopallo, jonka harrastajat ovat iäkkäämpiä. Yhteisen sloganimme tarkoittaman kokonaisuuden muodostavat kaikki lajit, Mäkilä toteaa.

Mäkilä arvioi, että VG-62:ssa harrastajat ovat noin 5–70-vuotiaita.

– Leikkisästi voi sanoa, että meillä harrastetaan vauvasta vaariin. Kaikki harrastajamme ovat meille yhtä tärkeitä, osallistui sitten kevyemmällä otteella harrastesarjoihin tai vakavammalla mielellä kilpailusarjoihin. Molemmat onnistuvat aivan yhtä hyvin VG:ssä.

Kiitosta kaupungille yhteistyöstä

Naantalin kaupungin kanssa yhteistyössä suunnitellut jäähallien muutostyöt valmistuivat sopivasti kauden alkuun.

– Kaupunki on aina suhtautunut suopeasti hankkeisiimme. Jäähallien välille rakennettu yhdyskäytävä oli ennen kaikkea turvallisuutta edistävä toimenpide, jonka kaupunki näki järkevänä toteuttaa. Näin ollen saimme jäänhoitokoneen pois alueelta, jossa harrastajat liikkuvat pukukopista jäälle ja takaisin. Nyt jääkone ei käytännössä poistu hallista koskaan, paitsi sitten kun on huollon aika, Mäkilä kertoo.
– Yhdyskäytävän lisäksi remontissa saimme lisää pukukoppeja sekä yksityisiä tiloja tuomareille. Uudet tilat mahdollistavat tapahtumien järjestämisen halleissamme, yhtäaikaisesti. Lisäksi meillä on jääkiekossa tyttöjä, jotka saivat nyt uudistustöiden myötä oman pukeutumis- ja suihkutilan, jatkaa Mäkilä.

Remontti ja uudistuneiden tilojen käyttöönotto kävi Mäkilän mukaan sujuvasti.

– Uudistustyöt tehtiin kesän aikana ja syksyn mittaan niin, että käyttö oli sujuvaa sekä urakka-aikana että valmistumisen jälkeen.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

VG-62 ry
Kaukalopallo- ja ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli (vas.) ojensi viirin VG-62 ringettejaoston puheenjohtajalle Kristian Leinolle Ringeten 40-vuotisjuhlissa Kuparivuoren Urheilutalolla 7. joulukuuta.
VG-62 ry
40-vuotistaivaltaan juhlistavan VG-62 Ringeten näytösottelu käytiin Edustuksen ja 2006 All Starsin välillä 7. joulukuuta.

Tiesitkö?

VG-62 ry:ssä on yli 1 200 jäsentä, joista alle 18-vuotiaita on noin 900.

Joukkueita tai ryhmiä on noin 60.

Toiminnassa on mukana satakunta valmentajaa, osa palkallisena, osa vapaaehtoistyössä. Iso joukko vapaaehtoisia ihmisiä toimii aktiiveina ja mahdollistaa osaltaan lasten ja nuorten harrastamisen.

Muodostelmaluistelun järjestämät Loppi-Ice kutsukilpailut järjestetään su 5.1.2020 Gatorade Centerissä.

VG-62 Ringette juhlii 40-vuotista jäätaivaltaan, jonka ansiosta käytiin näytösottelu Edustus vs. 2006 All Stars 7.12. Aurinkoareenalla. Perinteinen Katinpentuturnaus järjestetään 14.3.2020.