Taksi Kaskinen & Hyvärinen palkittiin Vuoden yrityksenä Sauvossa

Sari Hyväriselle ja Timo Kaskiselle huomionosoitus pitkäjänteisestä taksiyrittäjyydestä

Sauvon Vuoden yritys 2019
Sauvon Yrittäjät ry:n valitsema Vuoden yritys 2019 on Taksi Kaskinen & Hyvärinen, jota pyörittää yrittäjäpari Timo Kaskinen ja Sari Hyvärinen. Kuva: SAUVON YRITTÄJÄT RY.

SAUVO. Kun Varsinais-Suomen Yrittäjägaalassa Logomossa 16. marraskuuta palkittiin vuoden 2019 yritykset kunnittain, Sauvon Yrittäjät ry:n valinta osui Taksi Kaskinen & Hyvärisen yrittäjäpariskuntaan Sari Hyväriseen ja Timo Kaskiseen.

Sauvon palkinnon vastaanottivat yrittäjät Sari Hyvärinen ja Timo Kaskinen. Kuva: Janne Nurminen.

– Palkinto tuli iloisena yllätyksenä. Meitä huomioitiin gaalassa myös kunnan puolelta Hakkisella eli lintupatsaalla. Lisäksi palkintoa juhlistettiin vielä yrittäjien pikkujouluissa, Hyvärinen kiittelee.

Vuonna 2008 perustettu yritys on saavuttanut luotettavan ja vakaan maineen toimialueellaan.
– Tänä vuonna olemme laajentaneet toimintaamme. Pari vuotta sitten hankimme toisen auton ja nyt meillä on käytössä neljä autoa sekä lisäksi yksi vara-auto, Hyvärinen kertoo.
– Ostimme Taksi Kaarto Oy:n, jonka myötä meillä on Piikkiössä tytäryhtiö, jota operoi Tuomo Erjomaa. Tämä kuvio mahdollisti meille yhden Kela-auton lisää, Hyvärinen lisää.

Kunta saa Hyväriseltä kiitosta sosiaalihuollon ja vanhuspalveluiden kilpailutuksesta.
– Taksikyydit kilpailutetaan Sauvossa niin, että myös paikalliset pienemmätkin yritykset pystyvät osallistumaan.

Timo Kaskinen. Kuva: Janne Nurminen.

Sauvon kokoisessa kunnassa on Hyvärisen mukaan hyvä yrittää.
– Meillä on paljon vakiasiakkaita ja meidät tunnetaan alueella hyvin. Myös yrittäjien kesken yhteisymmärrys pelaa ja verkostot ovat toimivat.
– Taksiyrittäjyyden erityispiirteisiin pienemmässä kunnassa kuuluu se, että toimimme pelkästään kutsutaksina lukuun ottamatta Kela-kyytejä. Lisäksi tunnettuus tuo mukanaan turvallisuutta, vanhemmat luottavat lapsensa meidän kyytiin, jatkaa Hyvärinen.

Taksilain muutos reilu vuosi sitten ei ole vaikuttanut juurikaan sauvolaisten taksien toimintaan.
– Ainoastaan se on vaikuttanut meihin niin, että olemme itse lisänneet autoja. Tällä hetkellä autojamme ajavat meidän kahden lisäksi kaksi lastamme sekä yhtiömme alihankkijat, Hyvärinen toteaa.
– Taksialan toimijoilla täytyy edelleen olla lupa ja sen myötä luvanvaraisen liikennöinnin vakuutukset, jotka ovat moninkertaiset siviiliautoilijan vakuutuksiin nähden. Varsinkin sivutoimisena pärjääminen on melko utopistinen ajatus, huomauttaa Hyvärinen.

Yrityksen perustamisen aikaan Hyvärinen oli päätoimisesti vielä muissa töissä.
– Alkuun Timo pyöritti yritystä lähestulkoon kokonaan yksin. Jäin vuosi sitten opinto-ohjaajan töistä pois hoitamaan yrityksemme hallinnollisia asioita. Toki kiireisinä aikoina tulee istuttua paljon myös taksinratissa, Sari Hyvärinen kertoo.

Sauvon yrittäjäyhdistyksen puheenjohtaja Sanna Katajainen sanoo yrittäjäparin edustavan esimerkillistä yrittäjyyttä.
– He ovat positiivisuuden ja asiakaspalvelun esikuvia, Katajainen kommentoi.

Katariina Mäkinen-Önsoy