Puhallinpäivät ensimmäistä kertaa Ugissa ensi vuonna Vakka-Suomen musiikkiopiston kunniaksi

UUSIKAUPUNKI. Valtakunnalliset Puhallinpäivät järjestetään 20.–22. maaliskuuta 2020 jo 29:nnen kerran, mutta ensimmäistä kertaa Vakka-Suomen alueella. Tapahtuman idea on tuoda esille tuoreinta puhallinmusiikkia hyvin monipuolisesti. Puhallinpäiville osallistuu orkestereiden kapellimestareita, musiikinopettajia, soittajia ja harrastajia joka puolelta Suomea – ja ulkomailtakin.

Konsertit tarjoavat mahtavia elämyksiä myös tavallisille konserttivieraille. Viikonlopun konserteissa soi kamarimusiikki, big band, sinfoninen puhallinmusiikki, elokuva- ja pelimusiikki sekä musiikkia lapsille ja nuorille. Liput tapahtumaan ovat juuri tulleet myyntiin.

Vakka Suomen Musiikkiopisto viettää 50-vuotisjuhlavuottaan ja sen vuoksi järjestetään näin suuri tapahtuma Uudessakaupungissa. Musiikin opetuksen näkökulmasta puhallinmusiikilla on Vakka-Suomen alueella hyvin kunniakkaat, pitkät perinteet, mutta useita soittokuntia todella uhkaa lähivuosina toiminnan hiipuminen. Viime vuosina uusia harrastajia puhallinmusiikkiin on saatu onneksi paljon ja toiminta on hyvässä nosteessa. Järjestämällä Valtakunnalliset Puhallinpäivät saadaan Vakka-Suomen alueella uudenlaisia mahdollisuuksia ja virtaa puhallinmusiikkiharrastukseen. Myös orkestereiden välistä yhteistyötä halutaan lisätä.

Viikonlopun runsaan konserttitarjonnan lisäksi Puhallinpäivillä on vahva pedagoginen sisältö ja runsaasti kansainvälisiä vieraita. Musiikinopettajan nykypäivän haasteista ja mahdollisuuksista tulevat kertomaan pedagogit Paul Harris Isosta Britanniasta ja Taina Räsänen Raumalta. Tuulahduksia Baltian, Pohjoismaiden ja Yhdysvaltojen puhallinmusiikista nautitaan konserttiohjelman lomassa. Klarinettitaiteilija, Crusell-viikon taiteellinen johtaja, Tuulia Ylönen, pitää viikonlopun aikana mestarikurssin klarinetisteille ja esiintyy Laivaston soittokunnan solistina.