Pohjoismaiden mestaruus ratkeaa tänään – Suomelle riittää tasapeli

Ruotsin Adnan Cirak kulutti Tanska ottelun viimeiset sekunnit taistelemalla kahta vastustajaa vastaan. Cirak laukoi 5–4 voitossa kaksi maalia.

Kupittaan palloiluhallissa pelattava Nordic Futsal Cup, eli Pohjoismaiden mestaruusturnaus, huipentuu tänään ikuisten kiistakumppanien Suomen ja Ruotsin väliseen otteluun. Mikäli Suomi pelaa tasan tai voittaa, jää pytty kotimaahan. Ruotsi vie mestaruuden voittamalla Suomen.

FUTSAL. Suomen juna on kulkenut perjantaina 29. marraskuuta alkaneen Nordic Futsal Cup -turnauksen ajan lähes täydellisesti. Kolmessa ottelussa on otettu kolme suurinumeroista voittoa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Grönlanti 11–1, toisessa ottelussa Tanska 5–1 ja kolmannessa ottelussa Norja 6–1.

Ruotsi aloitti taipaleensa kivikkoisesti häviämällä Norjalle 2–1. Toisessa ottelussaan sitten aseteltiin jo askelmerkkejä tulevaan Grönlannin jäädessä jalkoihin 7–1. Kolmas ottelu oli ruotsalaisille kunnon trilleri. Palloiluhallin intensiteetti oli korkeimmillaan Tanskan haastaessa itänaapurinsa. Nopeasti 3–0 johtoon mennyt Tanska onnistui kuitenkin ottelun häviämään ruotsalaisten kääntäessä pelin toisella jaksolla. Voittolukemat Ruotsille 5–4.

Adnan Cirak on ampunut ruotsalaisille kuusi maalia johtaen turnauksen maalipörssiä. Hän näkee tämän päiväisen ottelun tiukkana taisto.

– Me tiedämme Suomen olevan hyvä joukkue ja kunnioitamme heitä. Tiedämme myös oman osaamisemme, ja miten pelata Suomea vastaan. Edessä on upea ottelu, Cirak kertoo Seutusanomille.

Suomen paras maalintekijä Juhana Jyrkiäinen on ollut tyytyväinen Suomen prosessiin.

– Tämä on perinteikäs turnaus meille. Lähestymistapa on tietysti muuttunut lähtiessämme voittamaan jokaista ottelua. Vielä ei voi sanoa olemmeko liian hyviä tähän turnaukseen, sillä ensin pitää voittaa kaikki ottelut, Jyrkiäinen maalailee.

Suomi ja Ruotsi kohtaavat tänään 19.00 Kupittaan palloiluhallissa.

Videolla toimittaja Mikko Seppälän haastattelussa Adnan Cirak: