LOIMU KAATOI TIIKERIT NIUKASTI

LENTOPALLO. Raisiossa iskettiin sunnuntaina 15. joulukuuta Loimun perinteinen jouluottelu, johon saapui Joulupukin lisäksi vieraaksi Kokkolan Tiikerit. Nämä joukkueet ovat muodostaneet kolmeen kastiin jakautuneen Mestaruusliigan sarjataulukon keskimmäisen osion, joten jaossa oli joulumielen ja -puuron lisäksi tavallista tärkeämpiä sarjapisteitä. Ottelusta muodostui odotusten mukaisesti tasainen ja hyvätasoinen vääntö.

Loimu vei laajan rintaman hyvin ottein nimiinsä ottelun kaksi ensimmäistä erää. Loimu oli verkolla selvästi vieraita tehokkaampi. Pitkän erätauon jälkeen Tiikerit sai peliään parempaan kuosiin ja kolmas erä meni selvin numeroin vieraille. Neljännessä erässä Loimulla oli mahdollisuutensa viedä erä, mutta kymmenen omilla virheillä Tiikereille tehtyä pistettä johdatti vieraat erävoittoon ja ottelun viidenteen erään.

Ratkaiseva viideskin erä eteni illan käsikirjoituksen mukaisesti tasaisesti, kunnes jatkopalloilla Loimun torjunta löysi kahdesti peräkkäin Jiri Hännisen hyökkäyksen eteen ja ottelu päättyi kotijoukkueen ja -yleisön juhliin.

Tiikereiden päävalmentaja Mikko Keskisipilä kehui peliä:

– Kaksi ensimmäistä erää Loimu pelasi hyvin. Ei mekään itse asiassa siinä alussa kovin huonosti pelattu. Vastaanotto oli riittävä ja oma syöttökin oli kohtuullinen, mutta verkolla hävittiin rumasti. Pitkän tauon jälkeen päästiin paremmin peliin käsiksi ja saatiin omaa hyökkäystehoa nostettua. Kokonaisuutena todella tasainen vääntö. Hieno tapahtuma kaiken kaikkiaan.

Ottelun paras pistemies oli Loimun Tamir Hershko, joka teki 24 pistettä. Windson Ferreira tuki häntä hyvin 20 pisteellä. Myös keskitorjujat Trent O’Dea ja Blake Leeson olivat kelvollisella pelipäällä. Loimulaisittain ottelun positiivista antia oli myös pitkään kentiltä sivussa olleen passari Joel Laakson palaaminen tositoimiin muutaman syöttövaihdon verran. Tiikereiden tukipilareista Jiri Hänninen ei yltänyt parhaiden päiviensä tasoon ja pisteitä syntyi 16. Vieraiden paras pistemies oli yhden pisteen enemmän tehnyt Rami Rekomaa. Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Rami Rekomaa ja Windson Ferreira.

Kasper Vuorinen analysoi peliä Loimun osalta.

– Niin kuin sarataulukko näyttää niin siinä vierekkäin me ollaan. Tasainen vääntö. Meillä on jonkun verran työstettävää siinä vielä, että miten me kohdataan vaikeuksia. Pitkästä aikaa oikeastaan meidän kaksi päähyökkääjää tekivät pisteitä.

Loimu ja Tiikerit kohtaavat toistamiseen jo keskiviikkona, kun Loimu matkustaa Kokkolaan Tiikereiden 45-vuotisjuhlaotteluun. Sen jälkeen Loimu on tositoimissa vielä lauantaina 21.12. isännöidessään kotikentällään VaLePaa.