Kirjalansalmen sillalle asennetaan sääasema 18.12.

Liikenne ohjataan yhdelle kaistalle töiden ajaksi

LIIKENNE. Kirjalansalmen sillalle maantiellä 180 asennetaan monitoroinnin lisäantureita, muun muassa sääasema, Kaarinan puoleisen pylonin huipulle. Sääaseman asennustöiden johdosta liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle kaistalle ensi keskiviikkona 18. joulukuuta. Asennustyö täytyy tehdä valoisaan aikaan, mutta työt on pyritty ajoittamaan päivän hiljaisempiin tunteihin. Liikenne rajoitetaan yhdelle kaistalle kello 10–14 väliseksi ajaksi. Sillalla on käytössä liikennevalot ja saattoauto. Sillan nopeusrajoitus alennetaan
töiden ajaksi 30 kilometriin tunnissa. Tienkäyttäjien on syytä varautua ruuhkiin.

Sääasemalla mitataan esimerkiksi tuulen ja jäänmuodostumisen vaikutusta nykyisen ja uuden suunnitteilla olevan sillan köysistöihin ja muihin rakenteisiin. Maanantaina 16.12. alkaneilla valmistelutöillä ei ole vielä vaikutusta liikenteeseen.

Keskiviikkoaamuna 18.12. työt aloitetaan liikennejärjestelyjen valmisteluilla ja liikennevalot otetaan käyttöön kello 10.00. Liikennevalot tulevat sillan päihin penkereille, sillä liikennettä ei voi pysäyttää sillalle.

Saattoautolla varmistetaan ajoneuvojen rajoituksen mukainen liikkuminen, jotta sillan eläminen ei häiritse nostokorissa työskentelyä. Töitä ei voi työturvallisuussyistä tehdä pimeään aikaan. Vaikka työt tehdään päivän hiljaisempina tunteina, liikenne tulee ruuhkautumaan.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on tilannut urakan Destia Oy:ltä.