Joulupukin vierailu huipensi Raision joulunavauksen

Joulu saapuu Raisioon 2019
Tahvion koulun Lucia-kulkue avasi Joulu saapuu Raisioon -tapahtuman. Kuvat: JANNE NURMINEN.

RAISIO. Lucian päivänä 13. joulukuuta Tasalanaukiolla järjestetyssä Joulu saapuu Raisioon -tapahtumassa oli lämpöinen tunnelma sateisesta ja tuulisesta säästä huolimatta. Uudet punaiset myyntikojut pääsivät oikeuksiinsa valoilla koristeltuina ja kaupaksi menivät niin kranssit ja kukka-asetelmat kuin jouluiset herkutkin.

Tapahtuman avaamisesta vastasivat Tahvion koulun Lucia-kulkue sekä Raisiokeskuksen yritysyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Liukas. Jouluihmiseksi tunnustautuva Liukas toivotti markkinaväen sydämellisesti tervetulleeksi vuotuiseen toritapahtumaan, jonka mahdollistavat paikallisten yrittäjien lisäksi Raision kaupunki, Raision seurakunta sekä useat yhdistystoimijat.

– Raisiokeskuksen kauppiaat ovat olleet talkoilla mukana järjestämässä vuosikausia näitä joulunavauksia ja meillä on ollut apuna kaupunki, seurakunta, puolueet sekä yhdistykset, muun muassa Raisio-Seura, Raision Pyryt, Raision Kuula, Raision Loimu, MLL Raision paikallisyhdistys, tori-isäntää unohtamatta, hän kiittelee.

Liukkaan mukaan kaupunki on panostanut tapahtumaan entistäkin enemmän: Kaupunki on hoitanut torille muun muassa kuusen valoineen sekä sähkötolpat, jotka sähköistävät myös uutuuttaan loistavat myyntikojut.
– Nyt ensimmäistä kertaa meillä on ollut järjestelyissä tiiviisti mukana kaupungin elinvoimapäällikkö Samu Mattila, joka sai toimeksi punaisten myyntimökkien sijoittamisen torille. Olemme onnellisia, että torille saadaan vipinää ja paikallisia pienyrittäjiä tuotteineen ja palveluineen, jatkaa Liukas.

Joulupukki ilahdutti kaikenikäisiä

Illan odotetuimpiin vieraisiin kuului eittämättä suoraan Korvatunturilta saapunut joulupukki. Vallitsevat sääolosuhteet eivät joulupukkia haitanneet, vaan hän ilahtui kirkassilmäisistä lapsista, jotka leikkivät innoissaan torin kuusen juurelle tuodussa lumikasassa.

– Joulupukkia ilahduttaa, kun joulutoriin on kaupunginkin puolelta panostettu ja tuotu uusia kioskimallisia markkinamökkejä tunnelmaa luomaan. Muistan vanhastaan ne edelliset kojut ja hurjat tuuliset ilmat, jotka meinasivat vielä torirakennelmat mennessään, joulupukki kommentoi Turun Seutusanomille.
– Nyt tapahtumavierailujen jälkeen pääsen keräämään voimia vuotuiseen ponnisteluun, kun pitää ehtiä moneen paikkaan jouluaaton ja -päivän aikana, toteaa joulupukki.

Joulu saapuu Raisioon 2019
Joulupukki ja joulumuori yhdessä Tuula Raivon ja Kari Kurilan kanssa Raision joulunavauksessa 13. joulukuuta.

Joulupukin vierailu oli niin lasten kuin aikuistenkin mieleen. Joulunavaukseen käsikkäin saapuneet raisiolaiset Tuula Raivo ja Kari Kurila vannoivat olleensa kilttejä aivan koko vuoden.

– Hyvä joulumieli ja yhdessäolo ovat kuitenkin niitä tärkeimpiä asioita, pariskunta nyökyttelee.

Raision joulunavaus on Kurilalle tuttu tapahtuma – hän on vetänyt tapahtumaa kuuden vuoden ajan vielä ollessaan kauppiayhdistyksessä mukana. Raivo sen sijaan osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa.

– Olimme ensin koirien kanssa lenkillä tiheässä vesisateessa ja vaatteet piti kuivattaa ennen kuin pääsimme tänne lähtemään. Suunnitelmissa on kierrellä paikallistuottajien kojuja ja tehdä mahdollisesti jotain löytöjä, he lisäävät.

Pari suuntaa jouluksi Raivon pojan luokse Piikkiöön.

– Perinteiseen tapaan joulupukki ja joulumuori vierailevat luonamme. Siellä meidän aikuisten lisäksi heitä odottavat poikani 10- ja 8-vuotiaat lapset. Pyhiä tulee vietettyä myös täällä Raisiossa, hän kertoo.

Katariina Mäkinen-Önsoy

 

 

Joulu saapuu Raisioon 2019
Punaiset myyntimökit houkuttelivat paikallisille ostoksille Raision torilla.
Joulu saapuu Raisioon 2019
Raision joulunavaus piristyi iltaa kohden sateen tyyntyessä ja väkimäärän kasvaessa.
Joulu saapuu Raisioon 2019
Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen toi tervehdyksensä Joulu saapuu Raisioon -tapahtumaillan hämärtyessä.