Wanhanajan Puurojuhla aloittaa joulun ajan Ihodessa lauantaina 30.11.

Toimintapuisto odottaa nyt käyttäjiä. Kuvassa Ihoden Seutuyhdistys ry:n puheenjohtaja Sanna Siivonen, rahastonhoitaja Marko Krook sekä Elli Siivonen.

Ihoden koululla vietetään lauantaina 30.11. klo 13–17 Wanhanajan puurojuhlaa. Tilaisuus huipentuu VPK:n kuusen jouluvalojen sytytykseen ja MLL:n tonttupiirin esitykseen.

PYHÄRANTA. Ihoden Seutuyhdistys ry:n toteuttamassa tapahtumassa yhdistyvät paikallisyhdistysvoimat Ihoden Kirin, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Pyhärannan paikallisyhdistyksen ja Pyhärannan VPK:n kanssa. Tapahtuma tarjoaa runsaasti jouluista ohjelmaa kaikenikäisille. Sisäänpääsy tapahtumaan on ilmainen, mutta arpajaisista, buffetista, kinkkubingosta ja Seutuyhdistyksen myyntipöydästä saatu tuotto käytetään Ihoden toimintapuiston viimeistelytöihin.

Ohjelmassa on muun muassa Rauno Luttisen runonlausuntaa, Dance Mix -ryhmän Lumihiutaletanssi, jouluinen yhteislauluhetki kirkkoherran ja kanttorin johdolla sekä Hyvä Ajatus -bändin Jouluiset Ötökät ‑musisointia. Joulupukkikin on luvannut vierailla tapahtumassa. Myyntipöydistä voi tehdä hankintoja vaikkapa joulupöytään ja pukinkonttia varten.

− Tänä vuonna päätettiin järjestää yksi iso tapahtuma, joka keräisi mahdollisimman paljon väkeä. Aikaisempina vuosina joulumyyjäiset, Kirin palkintojenjakotilaisuus ja VPK:n joulukuusen valojen sytyttäminen tapahtuivat eri aikaan ja vaikka yleisöä tuli tapahtumiin mukavasti niin ajateltiin kokeilla tällaista yhtenäisen tapahtuman vetovoimaa, valottavat Seutuyhdistyksen puheenjohtaja Sanna Siivonen sekä yhdistyksen jäsenet Leena ja Marko Krook tapahtuman lähtökohtia.

Toimintapuisto on viittä vaille valmis

Ihoden keskustassa koulun, kirjaston ja entisen kyläkaupan tuntumassa sijaitseva toimintapuisto on Seutuyhdistyksen iso hanke, jonka ensimmäinen vaihe on nyt lähes valmis. Takana on lukemattomia talkootunteja ja monia tapahtumia, joiden tuotoilla on saatu varoja hankkeen toteuttamiseen. Taloudellista apua on saatu muun muassa eri säätiöiltä ja Maaseudun kehittämisyhdistys Ravakalta.

Keinut ja kiipeilytelineet ovat paikoillaan ja alue aidattu. Puiston lopputarkastus on tehty ja se on nyt käyttövalmis. Virallisia avajaisia on suunniteltu vietettävän ensi vuoden kevät-kesällä.

Puistoon on suunniteltu myös huoltorakennus, johon tulee varasto, kuivakäymälä ja grilli. Istuinpenkkejäkin on tarkoitus puistoon sijoittaa.

− Luvat rakennukselle on jo haettu. Pitkän tähtäimen suunnitelmissa on laajentaa puistoa siten, että sinne saadaan tapaamispaikka myös ikäihmisille. Joku on jo ehdottanut, että alueelle rakennettaisiin myös koirapuisto, lisää Marko Krook.

Seutuyhdistys edistää koko kylän hyvinvointia

Ihoden Seutuyhdistyksen ja toimintapuiston perustamisajatus lähti itämään kesällä 2016 koulun leikkikentältä, kun äidit tuumivat, että olisi hienoa, jos kylällä olisi koko vuoden käytettävissä oleva leikkipuisto.

– Joku taisi minulle heittää, että lähde sinä sitä puistoa perustamaan, muistelee Sanna Siivonen. Muitakin asiasta kiinnostuneita alkoi löytyä ja saman vuoden lokakuussa pidettiin yhdistyksen perustamiskokous.

− Yhdistys lähti alkuun lasten asiasta, mutta tarkoitus on kehittää koko kylän ja kaikenikäisten hyvinvointia ja virkistystoimintaa. Hyvin tärkeää on yhteistyö seudun eri yhdistysten välillä, Sanna Siivonen korostaa.

− Laskiaisrieha onkin sitten seuraava iso tapahtuma, joka eri toimijoiden yhteistyöllä toteutetaan.

Toimintapuiston virallisia avajaisia on suunniteltu vietettävän ensi vuoden kevät-kesällä.

Helka Suomi