Ura Basket ja Korihait kohtaavat huomenna Kupittaalla

Viime kaudella Korihaiden kapteenina toiminut Marius van Andringa odottaa innolla lauantaita Kuva: Pekka Tenhonen

KORIPALLO. Ura Basketin mielenkiintoinen marraskuu huipentuu lauantaina Kupittaan palloiluhallilla kello 17, kun Korisliigassa pelataan Varsinais-Suomen derby Uudenkaupungin Korihaita vastaan.

Joukkueet lähtevät mielenkiintoisista asemista lauantain otteluun. Kristian Palotien luotsaama Ura Basket on voittanut puolet kuudesta kotipelistään, kun taas vieraissa on ollut vaikeaa. Korihait puolestaan avasivat voittotilinsä keskiviikkona Lapualla 12 tappiollisen ottelun jälkeen. Viime viikolla Korihait ja päävalmentajana toiminut Jordi Juste purkivat sopimuksen yhteisymmärryksessä ja ukilaisten päävastuun otti paikallinen legenda Jarno Nikula. Nikulan alku ei olisi voinut olla maukkaampi, sillä Korihait voittivat uuden päävalmentajansa alaisuudessa lähimmän kilpakumppaninsa viimeisellä sekunnin kymmenyksellä lähteneellä heitolla 89–88. Onkin siis varmaa, että Korihaiden leirissä ollaan täynnä intoa rankan alkukauden jälkeen.

Suurin tekijä Korihaiden kääntyneessä kurssissa löytyy kokoonpanosta. Marraskuun alussa joukkueeseen liittyivät Jalen Henry sekä Ernest Zeigler III, jotka ovat edeltäjiään huomattavasti kovempia pelimiehiä ja erityisesti näiden kahden miehen pysäyttämiseen pitää Ura-leirissä keskittyä.

Isäntä Ura Basket puolestaan hävisi rumasti vieraissa Tampereen Pyrinnölle viikolla. Kotiotteluissa Ura on pääasiassa pelannut huomattavasti paremmin, eikä joukkue varmasti helpolla päästä vierailijoita.

Mielenkiintoa otteluun tuo Marius van Andringa, joka viime kaudella toimi Korihaiden kapteenina. Kaksi edellistä kautta Korihaissa viihtynyt van Andringa on erittäin pidetty Uudessakaupungissa ja onkin kiinnostavaa nähdä miten vierasjoukkueen kannattajat suhtautuvat nyt Ura Basketin punavalkoisissa pelaavaan suomalais-ranskalaiseen.

Päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi ottelua seuraavasti:

– Takaisin Kupittaalle ja todella iso peli tiedossa molemmille joukkueille. Korihait on parantanut otteitaan valtavasti viime viikkojen aikana ja viime ottelussa kovan esityksen jälkeen vihdoin palkinto. Vastustaja tulee olemaan erittäin nälkäinen. Varmasti todella kuuma ja tunnelmallinen ottelu tiedossa.