Seutusanomilta uusi lehti Turun keskustaan

Seutusanomien lehtiperhe laajenee taas! Ensi vuonna jakelu tavoittaa jo kaikki Turun seudun kotitaloudet – Vakka-Suomea unohtamatta.

Turku saa tammikuussa 2020 uuden kaupunkilehden, joka kantaa nimeä Turun Seutusanomat keskusta. Tällä hetkellä Turun Seutusanomat itä, Turun Seutusanomat länsi ja Seutusanomat vakka -nimisiä lehtiä julkaiseva ML-Mediat Oy perustaa Turkuun uuden lehden, joka kattaa kaikki ne Turun postinumeroalueet, joihin Seutusanomia ei vielä olla jaettu.

Uusi lehti jaetaan keskustaan ja Ruissaloon (20100), Iso-Heikkilään (20200), Marttiin, Vähä-Heikkilään ja Korppolaismäkeen (20810), Uittamolle (20880), Yliopistonmäelle (20500), Luolavuoreen ja Vasaramäkeen (20720), Hirvensaloon (20900) ja Kakskertaan (20960).

Lehdessä tullaan käsittelemään näiden alueiden uutisia, ihmisiä ja puheenaiheita Seutusanomille tyypillisellä tarinallisella ja positiivisella otteella.

Tarkoituksemme ei ole tehdä toimittajien näköistä vaan lukijoiden näköistä lehteä. Juuri lukijoiden toiveita kuunnellen ja heidän ajatuksiaan esiin nostaen olemme viimeisten vuosien aikana lunastaneet paikkamme monen kunnan alueella, kertoo Seutusanomien päätoimittaja Janica Vilen.

163 000 lehteä

Ensi vuonna myös Turun Seutusanomat länsi ja Turun Seutusanomat itä -lehtien jakelualue laajenee niin, että jatkossa Turussa ei ole enää yhtään postinumeroaluetta, johon Seutusanomia ei jaeta. Länsilehteen liitetään Runosmäki, Moisio, Yli-Maaria, Jäkärlä ja Paattinen. Itälehti taas laajenee Räntämäkeen ja Saramäkeen.

Seutusanomien kaikki neljä lehteä ilmestyy aina samaan aikaan – noin joka toinen torstai. Yhteensä lehtiä jaetaan silloin 163 000 kappaletta, mikä tekee Seutusanomista kertajakelultaan Varsinais-Suomen suurimman lehtiperheen.

Nyt kun tulemme kaksi kertaa kuussa näin laajasti, toivomme tietenkin ilmoittajien käyttävän lehtiämme niin paljon, että voimme tulevaisuudessa kasvattaa ilmestymiskertoja, ML-Mediat Oy:n toimitusjohtaja Mika Leinonen visioi.

Postin täyspeitolla joka kotiin

Seutusanomat jaetaan Postin Premium-jakelussa päiväpostin mukana. Vaikka Posti ei jaa lehtiä mainoskieltokotitalouksiin, se pystyy jakamaan lehden kaikkien niiden taloyhtiöiden kotitalouksiin, joihin muita kaupunkilehtiä jakavilla yhtiöillä ei ole enää pääsyä. Kun lehti jaetaan kirjepostin mukana, se ei myöskään huku mainosnippuihin vaan huomataan paremmin.

Myös Seutusanomien verkkolehdessä, osoitteessa www.turunseutusanomat.fi, tullaan ensi vuodesta alkaen käsittelemään entistä enemmän Turun asioita. Kaikki verkkolehden sisältö on luettavissa täysin maksutta.

30 vuoden yrittäjän ura

ML-Mediat Oy on perheyhtiö, joka työllistää ensi vuonna kymmenen henkeä. Sen omistaa naantalilainen Mika Leinonen, jolla on takanaan jo yli 30 vuoden yrittäjän ura. Ennen julkaisutoimintaa hän toimi lehtialalla jakeluyrittäjänä. Vuonna 2006 hän osti Raisiossa ja Naantalissa ilmestyvän Kaupunkiuutiset-lehden. Vuonna 2009 hän osti lehtiperheeseen Turun seudun toiselta puolelta Kaarinan Uutiset -lehden.

Vuosi vuodelta näiden lehtien levikit laajenivat naapurikuntiin, kunnes vuonna 2015 lehtien nimet muutettiin Turun Seutusanomat idäksi ja Turun Seutusanomat länneksi. Siinä vaiheessa itälehti jaettiin Kaarinan lisäksi jo Itä-Turkuun, Paimioon, Sauvoon, Lietoon ja kesäaikana Paraisille. Länsilehti taas jaettiin Raision ja Naantalin lisäksi jo Länsi-Turkuun, Maskuun, Nousiaisiin, Mynämäkeen ja Ruskolle.

Vuonna 2017 Leinonen perusti vielä Seutusanomat vakka -lehden, joka jaetaan Vakka-Suomessa ainoana kaupunkilehtenä jokaiseen kotitalouteen – poislukien mainoskiellot.