Raision uudet yritysasiamiehet hakevat Raisioon kasvua

Matti Helenius ja Kirsimarja Kannisto-Härmälä toimivat maaliskuulle saakka Raision yritysasiamiehinä. Sen jälkeen kaupunki katsoo, jatkuuko työ.

RAISIO. Raision kaupungin elinvoimajohtaja Samu Mattila sai syyskuussa oikeaksi ja vasemmaksi kädekseen kaksi uutta yritysasiamiestä: Kirsimarja Kannisto-Härmälän ja Matti Heleniuksen. Kyseessä on puolen vuoden pesti, jonka aikana olisi tarkoitus saada Raision palveluhakemisto ajan tasalle, auttaa nykyisiä yrityksiä ja houkutella Raisioon uusia yrittäjiä.

Raisiossa on parhaillaan arviolta 1 500 yritystä.

– Täällä on iso vähittäiskaupan keskittymä, samoin autokaupan. Ja Smart Chemistry Parkista Raisio on tietysti myös ylpeä, Helenius listaa.

Nyt kaikkien yritysten tiedot olisi tarkoitus saada päivitettyä palveluhakemistoon.

– Kaunis ajatus olisi, että raisiolaiset kuluttajat osaisivat mennä palveluhakemistosta etsimään tarvitsemansa palvelun, jotta he voisivat aina hyödyntää paikallisia palveluita, selittää Kannisto-Härmälä.

Yritysasiamiesten tarkoitus on auttaa yrityksiä muun muassa toimitila-asioissa.

– Intressinä on saada nykyiset yritykset pysymään Raisiossa ja saada tänne myös uusia yrityksiä. Jos yrityksen toiminta kasvaa ja kehittyy, niin me voimme etsiä uusia tiloja tai jopa tontteja, Helenius toteaa.

Muun muassa V8-yritysalueen tontit ovat nyt myynnissä.

– Infra on nyt valmis, eli heti pääsee rakentamaan. Muutamat neuvottelut on jo käynnissä, kertoo Kannisto-Härmälä.

Naapurikunnista ei kuitenkaan kohteliaisuussyistä houkutella uusia yrityksiä, vaan kalaan on lähdettävä merta edemmäs.

– Samaan aikaan kehitetään yhteistyötä koko seutukunnan kanssa, Kannisto-Härmälä lisää.

Kemistin koulutuksen saanut Helenius oli 20 vuotta töissä lääketeollisuudessa, jossa hän vastasi kansainvälisistä päämiessuhteista. 2010-luvun alusta hän on toiminut yrittäjänä.

– Pystyn auttamaan yrityksiä esimerkiksi silloin, jos tavoitteena on kansainvälistyminen, hän toteaa.

Kannisto-Härmälällä taas on kaupallinen koulutus ja paljon taustaa myynnistä ja asiakaspalvelusta. Hän on omistanut sisarustensa kanssa autoliikkeen, ja viimeksi hän on työskennellyt LänsiAuto-konsernin myyntijohtajana.

– Yrittäjyys ja kaikki siihen liittyvä on todella tuttua. Tällä taustalla osaan vastata varmasti moniin yrittäjyyteen liittyviin kysymyksiin. Ja jos en osaa, niin sitten selvitän, mistä avun saa. Tarkoitus on, että yrittäjä saa vastaukset yhdeltä ihmiseltä, eikä joudu enää käyttämään aikaansa siihen, että soittelee moneen paikkaan, hän sanoo.

Janica Vilen