Merimaskun joulunavausta vietetään markkinahumussa

Merimaskun Maamiesseurantalolla nautitaan joulutunnelmasta tulevana lauantaina. Kuva: Marika Lineri.

TAPAHTUMAT. Lauantaina 23.11. kello 11–15 Naantalin saariston jouluvalmistelut aloitetaan perinteiseen tapaan Joulu saapuu Merimaskuun -tapahtumassa. Paikallisyhdistysten Merimaskun Maamiesseurantalolla järjestämän tilaisuuden organisoinnista vastaa tänä vuonna Anniina Haapasaari.

Haapasaari lupaa, että markkinoilta löytää tänäkin vuonna monipuolisen kattauksen erilaisia käsitöitä aina tauluista villasukkiin ja linnunpöntöistä nukkekotitavaroihin, leivonnaisia ja herkkuja, hunajaa, havukransseja, piparkakkutaloja sekä muita paikallisten yhdistysten tuotteita.

– Myyjiä on tänä vuonna tulossa kolmisenkymmentä, ja tarjonta myytävissä tuotteissa on laaja. Lisäksi paikalla on puffetti. Huomionarvoista on, että tapahtumaan kannattaa varata käteistä ja että parkkialueet sijaitsevat pienen kävelymatkan päässä. Pihaan ei voi parkkeerata, Haapasaari kertoo.

Merimaskulainen lauluyhtye Flikat piipahtaa tunnelmoimassa markkinoilla muutaman joululaulun verran kello 11.45 alkaen. Sään salliessa Flikkojen joululauluja voi kuulla puolenpäivän jälkeen myös markkinoiden piha-alueella.
– Siinä tarjoutuu hyvä hetki pysähtyä höyryävän glögimukin ja herkkujen äärelle, ja antaa musiikin kuljettaa ajatukset joulun tunnelmiin, Haapasaari sanoo.

Joulupukki vierailee tapahtumassa kello 12 ja 14. Merimaskun koulun 2.–4. luokkien oppilaista koostuva kuoro esiintyy markkinoilla noin kello 13.40 alkaen.

Katariina Mäkinen-Önsoy