Laajenevan K-market Ruskon kauppiaat juhlistivat yksivuotisiaan

K-market Rusko
K-market Ruskossa kauppiaina vuosi sitten aloittaneet Marianne Mertsola-Markkanen ja Marko Markkanen viettivät kauppiasuransa 1-vuotispäiviä 14. marraskuuta tuote-esittelyin ja -maistatuksin sekä kakkukahvein. Kuvat: RAGIP ÖNSOY.

RUSKO. K-market Ruskossa kauppiaina vuosi sitten aloittaneet Marianne Mertsola-Markkanen ja Marko Markkanen ovat hyvillään ensimmäisestä kauppiasvuodestaan ja odottavat innolla tulevia koitoksia. Tällä hetkellä kaupassa tehdään laajennustöitä, joiden on määrä valmistua ensi vuoden toukokuussa.

– Laajennusosa on kokonaisuudessaan 640 neliötä, josta kaupalle on varattu 500 neliötä ja apteekille 140 neliötä. Kaupan myyntiala tulee olemaan 600m2, kun se nyt on ollut vajaat 400m2, Mertsola-Markkanen kertoo.

Kaupan laajentamisen lisäksi muodostuu kauppatilan eteläpuolelle, sisäänkäynnin viereen uusi liiketila, johon rakennetaan apteekki. Apteekkia tulee pitämään Raision Ykkösapteekista tuttu apteekkari Sakari Alaranta.

Unelmien täyttymys

Kauppiasuransa Ruskolla startanneet Mertsola-Markkanen ja Markkanen sanovat elävänsä nyt unelmaansa.
– Ajatus oman kaupan pyörittämisestä oli haaveissa useampia vuosia. Vuonna 2016 siirryin vanhempieni luotsaamaan K-Supermarket Kivikukkaroon, jossa toimin myymäläpäällikkönä kauppiasvalmennuksen ajan, Mertsola-Markkanen sanoo.
– Kauppiasvalmennuksen aikana toivoimme jo, että Kesko tarjoaisi meille kauppaa Turun seudulta. Asumme Rymättylässä ja lastemme koulut ja kaverit ovat täällä, joten lähiseudulla sijaitseva kauppa kävi suunnitelmiimme paremmin kuin hyvin, Markkanen toteaa.

Laajennus valmistuu toukokuussa
K-market Rusko
K-market Ruskon eteläpuolelle, sisäänkäynnin viereen rakennetaan uusi liiketila apteekille.

Laajennustyöt olivat suunnitelmissa heti uusien kauppiaiden aloitettua työnsä K-market Ruskossa.
– Olimme käyneet laajennus- ja uudistusremontteja läpi edellisissä työpaikoissamme, joten tiesimme mitä odottaa, kauppiaspariskunta kertoo.

Remontissa lisää tilaa saava kauppa lisää tuotevalikoimaansa. Lisäksi kauppaan asennetaan energiatehokkaammat kylmälaitteet ja ledit.
– Täydennämme valikoimaa asiakkaita kuunnellen. Lisäneliöt auttavat toiveiden toteuttamista ja hyllytilan järjestelyä asiakkaita paremmin palvelevaksi. Siitä lähdetään, että täältä löytyy kaikki, mitä lähialueen asiakkaat tarvitsevat, kauppiaat lisäävät.

Ensimmäinen kauppiasvuosi on vaatinut totuttelua. Osan kommelluksista kauppiaat ovat jakaneet myös sosiaalisessa mediassa asiakkaiden iloksi.
– Eniten oppimista on varmasti ollut konseptin vaihdossa, kun siirryin K-supermarketista K-marketiin, jonka tilausmäärät ovat edellistä huomattavasti pienemmät. Joskus on siis vielä tullut tilattua tuotteita vanhasta tottumuksesta hieman liikaa, hymyilee Mertsola-Markkanen.
– Nyt on ensimmäinen vuosi harjoiteltu ja lähdemme rakentamaan entistä parempaa lähikauppaa asiakkaiden toiveiden pohjalta yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa, kauppiaat jatkavat.

Katariina Mäkinen-Önsoy