Loimu taisteli, mutta taipui Hurrikaanin pyörteissä

Kuva: Tuomas Pelto / Raision Loimu

LENTOPALLO. Oliko syynä sitten paikallispelihuuma vai lentopallon Mestaruusliigan sarjakärjen haastaminen, tiedä häntä, mutta joka tapauksessa Raision Loimu esiintyi miehekkäästi torstai-illan taistossaan Hurrikaani Loimaata vastaan. Mestaruusliigan kärkijoukkue vei sarjapisteet mennessään Loimaalle erin 0–3 (18–25, 23–25, 20–25), mutta joutui tekemään hartiavoimin töitä kaataakseen taistelevan raisiolaisryhmän.

Ottelun perussapluuna nähtiin jo avauserässä. Hurrikaani takoi pisteitä Loimun kenttään erittäin tehokkaalla hyökkäyspelillään, mutta Loimu ei antanut mitään ilmaiseksi. Taisteluilme oli todellakin viritetty huippuunsa, ja joka mies oranssipaitojen joukkueessa oli valmis uhraamaan itseään kaivaessaan palloja ylös lattian pinnasta. Erän puolivälin tienoilla loimaalaisten hyökkäyspeli oli kuitenkin sen verran tehokkaampaa kuin raisiolaisten, että Hurrikaani repi tarvittavan piste-eron ja piti siitä kiinni.

Toisen erän alkupuolella Loimu onnistui pääsemään johtoon, mutta rutinoitunut Hurrikaani ei tästä häkeltynyt. Erän puolivälin tienoilla – jälleen – loimaalaiset tappoivat pallot varmasti, ja kun samalla Loimulle tuli omissa hyökkäyksissään pari virhettä, loimaalaiset venyttivät johtonsa pahimmillaan kuuteen pisteeseen. Loimu jatkoi toki taisteluaan, ja pelasti peräti kolme eräpalloa, mutta Hurrikaani onnistui neljännessä eräpallossaan torjumaan Loimun hyökkäyksen ja vei erävoiton.

Kolmas erä noudatti pitkälti samaa kaavaa kuin toinenkin. Loimu kävi jälleen johdossa, ja onnistui säilyttämään sen erän puolivälin paremmalle puolelle. Tilanteessa 17–15 kotiyleisö saattoi jopa hetken uumoilla Loimun venyttävän ottelun neljänteen erään, mutta sitten Loimulle tuli musta hetki, ja Hurrikaani vei viisi pistettä peräjälkeen. Sitä etumatkaa eivät raisiolaiset onnistuneet enää kuromaan kiinni, ja Hurrikaani kuittasi otteluvoiton puhtaasti erin 0–3.

Vaikka eräluvut eivät Loimua mairittele, on pakko kehua kotijoukkueen taisteluilmettä ja periksiantamattomuutta. Loimulaiset todellakin laittoivat Mestaruusliigan kärkijoukkueen tekemään töitä otteluvoiton eteen. Etenkin ottelun toinen erä oli huippuviihdyttävää lentopalloa Suomen huipulta.

Ottelu oli Loimun miehistön kannalta poikkeuksellinen, sillä keskipelaajina kentällä kävi peräti neljä miestä. Kaksi ensimmäistä erää keskitorjunnassa hääräsivät tuttu Blake Leeson ja enemmänkin yleispelaajana tunnettu Väinö Rahko. Kolmannessa erässä roolia sai myös 18-vuotias Aatu Vihola. Normaalisti verkolla nähtävä Trent O´Dea kävi kentällä vain parin torjuntavaihdon ajan. Syy vakiomiehen pelaamattomuuteen oli harjoituksissa saatu sormivamma.

Loimun paras pistemies oli hakkuri Windson Ferreira 14:llä pisteellään, Tamir Hershko onnistui tekemään 11 pistettä.

Marko Vuosjoki