Korisliigassa luvassa Varsinais-Suomen derby lauantaina

Stephaun Branch, #1, on sarjan kärkikastia monessa tilastokategoriassa. Kuva: Pekka Tenhonen.

KORIPALLO. Korisliiga-kauden yksi odotetuimmista otteluista pelataan lauantaina 9. marraskuuta, kun kaarinalainen Ura Basket eGameStars isännöi Salon Vilpasta Kupittaan palloiluhallilla kello 17. Viime kaudella lähtemättömän vaikutuksen tehnyt Varsinais-Suomen derby sytyttää jokaisen urheilusta kiinnostuneen omalla ainutlaatuisuudellaan. Ura Basketin yhteisöllinen kannattajaryhmä ja Vilppaan intohimoisen fanit, Ultras etunenässä, tuovat Kupittaalle tunnelman, jota harvoin kokee suomalaisessa palloilussa.

Sarjan alemmassa keskikastissa majaileva Ura Basket lähtee otteluun haastajana, sillä loistavasti kautensa jälleen aloittanut salolaisryhmä johtaa Korisliigaa yhdeksällä voitollaan kymmenestä ottelusta. Mielenkiintoa otteluun tuovat myös toisilleen tutut pelaajat, joita molemmista joukkueista löytyy. Uran riveistä löytyy Ville Hänninen, 24 ja Miikka Luosmaa, 25 jotka molemmat ovat edustaneet aikaisemmin Salon Vilpasta. Kumpainenkin jäi Salossa pieneen rooliin omilla visiiteillään ja ovat kaarinalaisryhmässä avainpelaajia. Salosta puolestaan löytyy Ura-kasvatti Riku Laine, 22 joka pelaa jo neljättä kautta salolaisryhmässä. Toissakaudella Laine oli nostamassa Uraa ns. farmisopimuksella liigaan ja nyt hän pelaa jälleen vieraspaidassa kasvattiseuraansa vastaan.

Mielenkiintoa otteluun tuo myös TuNMKY:n kasvatti Teemu Rannikko, 39, joka pelaa mahdollisesti viimeistä kautta liigatasolla. Edelleen Rannikko on eliittipelaaja Korisliigaan ja pelkästään ”Taikurin” temput ovat syy suunnata Kupittaalle lauantaina.